Ο Τσίπρας, ο Γκάλης και το κλουβί με τις “τρελές”!

Ξέρετε ποιον μου θύμιζε χθες ο Τσίπρας; Τον Νίκο Γκάλη όταν έπαιζε στον Άρη ( χωρίς Σούμποτιτς). Ένας παίκτης μόνος του απέναντι σε μια ολόκληρη ομάδα. Βέβαια οι συμπαίκτες του Γκάλη δεν ήταν τόσο κακοί όσο οι “συμπαίκτες”  του Τσίπρα αλλά επειδή κι αυτός δεν είναι τόσο αποτελεσματικός όσο ήταν ο Γκάλης, η αναλογία παραμένει σταθερή.

Ο Τσίπρας αγωνίζεται μόνος του , με άπειρους  συμβούλους και κάκιστους υπουργούς. (Προφανώς εδώ δεν συμπεριλαμβάνω τον Ιωάννη Βαρουφάκη. Αναφέρομαι μόνο σε άτομα που γεννήθηκαν σε αυτόν τον πλανήτη…)

Ο Τσίπρας λοιπόν, αγωνίστηκε σκληρά, σκίστηκε να μάθει και κάποια Αγγλικά σε ανεκτό επίπεδο, συνέχισε να διάγει βίο λιτό ( και να το προβάλει) και τώρα, παρά το γεγονός ότι η χώρα βουλιάζει καθημερινά, συνεχίζει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της πλειονότητας των πολιτών – που για κάποιο λόγο συνεχίζουν να … αντιπαθούν τον κ. Σαμαρά-.

Αντιθέτως, οι περισσότεροι υπουργοί και λοιποί συνεργάτες του Τσίπρα είναι τραγικοί! Και φυσικά επικίνδυνοι.

Τρεις σύντομες ιστορίες ακολουθούν για του λόγου το αληθές. Τις μετέφεραν στα φιλόξενα αυτιά μου, αυτόπτες μάρτυρες, που έντρομοι έσπευσαν να συζητήσουν τα γεγονότα με στενούς φίλους , κυρίως για να ψυχαναλυθούν.

Παναγιώτης Λαφαζάνης ( καλλιτεχνικό Λεοπόλδος Βαζενχόφεν). Ο υπουργός που 5 μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του , ανακοίνωσε πως έφευγε για Κίνα και τελικά πήγε στο Αζαρμπαιτζάν, χωρίς να έχει ιδέα για τις λεπτομέρειες της σχέσης μας με αυτό το κράτος.

images

Με ενημέρωσαν λοιπόν ότι στις ελάχιστες έως τώρα στιγμές που έχει απέναντί του – στα πλαίσια κάποιας ευρείας συνάντησης ή διαβούλευσης- εκπρόσωπο ιδιωτικής εταιρείας, ωρύεται και κάνει σαν τρελός σκούζοντας ότι δεν βλέπει τέτοιους “κακούς” ανθρώπους – που εκπροσωπούν ιδιωτικές εταιρείες δηλαδή- και αμέσως σπεύδει στην τουαλέτα για να ξεσπάσει. Το ωραίο στην υπόθεση είναι ότι ο Λαφαζάνης – από βλακοκομμουνιστική άποψη- δεν χρησιμοποιεί την en suite τουαλέτα του γραφείου του, αλλά την κοινή τουαλέτα του ορόφου που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι. Φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει ο κακομοίρης πως κάποιο λάθος έχει γίνει…

Unknown

Έτερη φίλη, που είχε την τιμή και τη χαρά να βρίσκεται πλησίον την Νάντιας Βαλαβάνη κατά τη διάρκεια συζητήσεων σχετικά με το μέλλον του Αστέρα, έμεινε άφωνη με τις απορίες της αλλά και με το κομμουνιστικό μίσος που αυτές υπέκρυπταν. Η Βαλαβάνη ρώτησε κάποια στιγμή πόσο κοστίζει μια καμπάνα στον Αστέρα. 1000 ευρώ τη βραδιά , απήντησε κάποιος και η υπουργός αναρωτήθηκε ποιοι είναι αυτοί που πληρώνουν 1000 ευρώ τη μέρα. “Αυτοί που διαμένουν σε βίλες των 1000 τετραγωνικών , αποκρίθηκε κάποιος άλλος”. Τότε λοιπόν , η αποτελεσματική υπουργός σταμάτησε να συζητά επί της ουσιάς και ζητούσε να της πουν ποιοι είναι αυτοί που μένουν σε βίλλες των 1000 τετραγωνικών! Τα μάτια της έλαμπαν, τα δόντια της έγιναν πιο μυτερά και αστραφτερά, ενώ η σιελόρρεια που ακολούθησε για αρκετά λεπτά αποκάλυψε ποικίλλα ψυχογεννή αίτια…

images-1

Τέλος , μια σύντομη αναφορά στην original ψυχοπαθή: Πριν από ένα μήνα , οι αρμόδιες υπηρεσίες ζήτησαν την υπογραφή της προέδρου της Βουλής για να προμηθευτούν δύο πένες. Μία θα κρατούσε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την ορκομωσία του, και μία θα έμενε σε ειδική προθήκη της Βουλής. Πρόκειται για έθιμο δεκαετιών. Φυσικά, η Ζωή δεν υπεγραψε ποτέ, και οι υπάλληλοι πήραν την πρωτοβουλία να τις αγοράσουν – χωρίς την άδεια της Προέδρου- για να διασώσουν την παράδοση. Όταν εμφάνισαν όμως τις πένες στην Πρόεδρο εκείνη τους είπε ότι δεν τις χρειάζεται, γιατί τις είχε ήδη αγοράσει εκείνη ( άγνωστο με ποια διαδικασία ή κονδύλια) ενώ τους έδωσε εντολή να υποστούν οι ίδιοι το κόστος της “απερισκεψίας” τους!

Αυτοί μας κυβερνούν κύριοι! Μόλις καταφέρω να αποταμιέυσω τα κατάλληλα ποσά, θα δωρίσω σ’ αυτό το κράτος ένα τεράστιο ψυχιατρείο…

Με αγάπη

Ο Είρων