Ο Μικρομέτοχος στην Πάτρα, στην ομιλία του Αθ.Τσάδαρη, αν.δ/ντα συμβούλου της Attica Bank

Ο κ. Αθανάσιος Τσάδαρης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank, ομιλητής στη συνεδρία  “Το οικοσύστημα Νεοφυών Επιχειρήσεων στη Δυτική Ελλάδα” που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του 5ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ αναφέρθηκε στην ανάγκη προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων και κεφαλαίων για την στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, αναλύοντας παράλληλη την πολιτική του ομίλου για την στήριξη νέων επιστημόνων απο το Πανεπιστήμιο και του ΑΤΕΙ Πατρών.

Νωρίτερα, κατα την διάρκεια της επίσκεψης της διοίκησης της Attica Bank στην Πάτρα, ανέλυσαν τις θετικές προοπτικές για την οικονομία μετά τη συμφωνία για την αξιολόγηση και την έξοδο της χώρας από την κατάσταση υπερβολικού ελλείμματος αλλά και τη νέα δυναμική που λαμβάνει η Attica Bank μετά τη τελευταία συμφωνία με διεθνή οίκο για την απεμπλοκή της από προβληματικά δάνεια ύψους 1,33 δις ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Παναγιώτης Ρουμελιώτης και ο διευθύνων σύμβουλος Θεόδωρος Πανταλάκης στις συζητήσεις που είχαν με επιχειρηματίες στάθηκαν ιδιαίτερα στο πολύ θετικό κλίμα που υπάρχει τελευταία για την οικονομία επισημαίνοντας ότι αυτό μπορεί να έχει διάρκεια και ανοδικούς ρυθμούς.

Μεταξύ των στελεχών των επιχειρήσεων που παρέστησαν στη συνάντηση  ήταν εκπρόσωποι των Μύλων Κεπενού ΑΒΕΕ, Ανδρικόπουλος ΑΕΒΕ, Med Frigo SA, Γ.Πούλιας – Σ. Μπρακατσέλος ΑΕ, Δ.Ν.Χαραλαμπόπουλος ΑΕ, Μπακαλάρος ΑΕ, Χημικά Εργαστήρια Πατρών ΑΕ, Χελμός ΑΕ, ΣΥΦΑΝ ΑΕ , Εργοδυναμική Πατρών ΑΕ , Verteran AE.

O κ. Πανταλάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στη συμφωνία της Τράπεζας Αττικής με το fund Aldridge EDC Specialty Finance την περασμένη εβδομάδα για την μεταβίβαση δανείου ύψους 1,33 δις ευρώ.

Η Attica Bank μεταβίβασε συγκεκριμένα το 35% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου της επιτυγχάνοντας τον περιορισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων της κατά 50%. Παράλληλα μέσω της συμφωνίας με τον ξένο εξειδικευμένο όμιλο εκτός των 70 εκατ. ευρώ που έβαλε ήδη στα ταμεία της , έχει «λαμβάνειν» από τα προς ανάκτηση δάνεια αφού μετέχει κατά 20% στην εταιρία διαχείρισης Κόκκινων δανείων , στην οποία η Aldridge κατέχει το 80% των μετοχών.

Χθες επίσης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στελεχών της Attica Bank του δικτύου των καταστημάτων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος κατά την οποία τα στελέχη της διοίκησης της τράπεζας ανέλυσαν τους στόχους και ζήτησαν τη συστράτευση όλων των δυνάμεων για την επίτευξη τους σε μια περίοδο που οι προοπτικές για το μέλλον της τράπεζας είναι ιδιαίτερα θετικές.