Ο Καρατζαφέρης και η ηθική ικανοποίηση του λαού!

Οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας πρέπει να περνούν πολύ ωραία τις τελευταίες μέρες. Ξεσπάει το σκάνδαλο Καρατζαφέρη, ξεκινά μαζική έρευνα εις βάρος του Λιακουνάκου, η Γιάννα επισκέπτεται τον Τσίπρα, ο Γιώργος επιτίθεται στο Βενιζέλο κ.λ.π. Όλα αυτά τυχαία;

Εγώ δεν είμαι οπαδός των conspiracy theories. Θεωρώ όμως ότι πολλές κινήσεις που ταράζουν το δημόσιο βίο είναι προμελετημένες. Ο χρονισμός της  υπόθεσης Καρατζαφέρη παραδείγματος χάρη, πόσο τυχαίος μπορεί να είναι; Λίγους μήνες πριν τις εκλογές, με τον ΛΑΟΣ να ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά στις δημοσκοπήσεις και με μια κεντροδεξιά παράταξη που προσπαθεί απεγνωσμένα να ανατρέψει τα προγνωστικά και να κερδίσει τις εκλογές με τη βοήθεια του σημαντικού δεξιού-ακροδεξιού φάσματος της κοινωνίας… Στη γωνία δε, παραμονεύει κι ο Τάκης Μπαλτάκος που οι φήμες λένε ότι προετοιμάζει νέο δεξιό- πατριωτικό κόμμα ( κανονικό όχι γιαλαντζί σαν του Καμμένου) …

Προφανώς, δεν ενοχλεί κανέναν η έρευνα εις βάρος του Καρατζαφέρη. Ιδίως όταν τα ποσά που φέρεται πως απέκρυψε είναι υψηλότατα και προκλητικά. Ο μέσος Έλληνας δεν μπορεί να ακούει πια για εκατομμύρια. Παλιά μπορούσε… Γιατί πίστευε ότι θα τα έβγαζε κι εκείνος! Τώρα που για τους περισσότερους το ζητούμενο είναι μια αξιοπρεπής επιβίωση, το άκουσμα και μόνο τέτοιων ποσών , ερεθίζει και ενοχλεί τους περισσότερους.

Εκεί λοιπόν μπορεί να βρίσκεται και η πραγματική αιτία για την οποία επιλέχθηκε η παρούσα στιγμή για να ξεσπάσει το σκάνδαλο.Η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει. Κατά πάσα πιθανότητα είναι έτοιμη να κόψει κιόλας ( επικουρικές, ασφαλιστικό, κ.λ.π.). Αφού λοιπόν δεν μπορεί  να ικανοποιήσει τους πολίτες υλικά, ίσως προσπαθεί να τους αποζημιώσει ηθικά κυνηγώντας όλους όσους έχουν προκαλέσει με τη συμπεριφορά τους ή με τα πλούτη τους.

Σημερινές πληροφορίες κάνουν λόγο για επικείμενη προφυλάκιση Καρατζαφέρη… Σε μια κοινωνία που αυτοσατυρίζεται αναπαράγοντας το γνωμικό “για την ευχαρίστηση που παίρνουμε όταν πεθάνει η κατσίκα του γείτονα”, τέτοιες εξελίξεις όντως ικανοποιούν το κοινό αίσθημα. Σκεφτείτε για παράδειγμα τι έχει να γίνει αν προφυλακιστεί ο Γιάννος Παπαντωνίου που ενώ έκρυβε εκατομμύρια στην Ελβετία , φώναζε το διαβόητο ” για έναν σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι μας”!

Το αν τους αξίζει η φυλακή, θα το κρίνουν οι δικαστές. Η διαπόμπευση όμως είναι υποχρεωτική. Κι αυτό γιατί είναι προφανές ότι ποτέ δεν σκέφτηκαν, και δεν ένιωσαν τη σημασία μιας φράσης ενός εκ των επτά σοφών της αρχαιότητος, του Βίαντα του Πριηνέα: “Δει τον αγαθόν άνδρα παυόμενον της αρχής μη πλουσιώτερον, αλλά μάλλον ενδοξότερον γεγονέναι.” , δηλαδή ο τίμιος άντρας πρέπει να φεύγει από την αρχή, όχι πλουσιότερος, αλλά ενδοξότερος.

Αυτοί δυστυχώς, έκαναν το ανάποδο!

Με αγάπη

Ο Είρων

omegaloseiron@gmail.com