Ο Γκιουλέν δηλώνει πως θα συμμορφωθεί σε ενδεχόμενη απόφαση έκδοσής του

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ και βρίσκεται, ήδη από την Παρασκευή, στο στόχαστρο του Ερντογάν ως ηγέτης και υποκινητής του πραξικοπήματος, δήλωσε, όπως μετέδωσε  το Reuters, ότι θα συμμορφωθεί σε μια ενδεχόμενη απόφαση έκδοσής του από τις αμερικανικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκιουλέν, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην κορυφή της λίστας των πιο καταζητούμενων τρομοκρατών στην Τουρκία, με την κατηγορία ότι ηγείται τρομοκρατικής οργάνωσης, ήταν στο παρελθόν σύμμαχος και πνευματικός σύμβουλος του Ερντογάν.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών χάλασαν το 2013, όταν ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Γκιουλέν ότι εκείνος είχε υποκινήσει τις έρευνες για διαφθορά, οι οποίες στοχοποίησαν και ενέπλεξαν δεκάδες κυβερνητικά στελέχη και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Σήμερα, άλλωστε, ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε σειρά εκκαθαρίσεων στο Δημόσιο, προκειμένου να εκριζωθεί κάθε θύλακας των λεγόμενων «Γκιουλενιστών», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής.