Οργίζεται και ο Τσίπρας; Ε, λοιπόν, “οργίζεται” καμιά φορά και ο Πρωθυπουργός…

Ε, λοιπόν, οργίζεται καμιά φορά και ο Πρωθυπουργός…
Τα περίφημα e-mail του Μαξίμου άφησαν να διαρρεύσει ότι ο Αλ. Τσίπρας μόλις έμαθε ότι «ψέκασαν» παππούδες με δακρυγόνα (φωτογραφία από τα επεισόδια) και τους πέταξαν και δύο χειροβομβίδες λάμψης-κρότου εξοργίστηκε και έδωσε εντολή να μη χρησιμοποιούν δακρυγόνα σε συνταξιούχους και εργάτες.
Για τους άλλους (φοιτητές, οργανώσεις, πανεπιστημιακούς, ενστόλους, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.τ.λ.) που θα διαδηλώνουν ούτε κουβέντα; Γι’ αυτούς δεν υπάρχει πρωθυπουργική προστασία; Αλλά ποια προστασία; Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση διαμαρτυρόταν για τους ψεκασμούς των συνταξιούχων.
Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε για πρώτη φορά κυβέρνηση θέλησε να αφοπλίσει τα ΜΑΤ διώχνοντας τις κλούβες από τη Βουλή, από το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και από την οδό Ηρώδου Αττικού. Λόγια (και υποσχέσεις) του αέρα. Δεν πέρασαν ούτε λίγες εβδομάδες και οι κλούβες επανεμφανίστηκαν στην οδό Ηρώδου Αττικού. Και δεν δίστασαν τη Δευτέρα να «ψεκάσουν» με δακρυγόνα συνταξιούχους.
***
Οργίστηκε, λένε, ο Πρωθυπουργός και τηλεφώνησε στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα για να του πει «όχι άλλη φορά δακρυγόνα σε συνταξιούχους και εργάτες». Και πού νομίζετε ότι βρισκόταν ο κ. Τόσκας που δέχθηκε το οργισμένο πρωθυπουργικό τηλεφώνημα; Λίγα μόλις μέτρα από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή (στο καφενείο) συνομιλώντας με κάποιους Συριζαίους για άσχετα θέματα.
Ενώ ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στο γραφείο του στη Βουλή. Εντόπισα τον υπουργό στο καφενείο της Βουλής (και παρότι ακόμα τα δακρυγόνα δεν είχαν απομακρυνθεί από την ατμόσφαιρα) τον ενημέρωσα τι ακριβώς γίνεται λίγα μέτρα έξω από τη Βουλή, λέγοντάς του: «Οι δικοί σου έξω ρίχνουν δακρυγόνα στους συνταξιούχους. Ψεκάζουν τους παππούδες».
Στην αρχή δεν το πίστεψε.«Αλήθεια;» είπε κάπως ανήσυχα. Και για να πειστεί του έδειξαν φωτογραφία από τα επεισόδια. Τότε έκανε μεταβολή και χάθηκε στους κυβερνητικούς θαλάμους. Δεν γνωρίζω με ποιον μίλησε. Αργότερα προέβη σε βαρυσήμαντη δήλωση ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για ό,τι συνέβη. Και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
***