Ολες οι τελευταίες εξελίξεις…

15:01

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

«Θέλω έτοιμο κείμενο συμφωνίας για να έρθω στις Βρυξέλλες» είπε κατά πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας στους Ευρωπαίους συνομιλητές του

14:50

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Επιστολή προς την κυρία Κριστίν Λαγκάνρτ έστειλε η εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια με την οποία της ζητά να ενημερώσει ένα πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια για έλληνες δημοσιογράφους, πότε αυτά έγιναν και ποιοι συμμετείχαν. Η ίδια επιστολή που υπογράφεται απο τον πρόεδρο της επιτροπής Δημήτρη Βίτσα  με ημερομηνία 19 Ιουνίου 2015 ζητά από την διευθύντρια του ΔΝΤ και όλα τα πρακτικά των συνεδριάσεων που αφορούν την χώρα μας από τον Οκτώβριο του 2009 εως και τον Ιανουάριο του 2015.

14:47

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Μόνο με λύση για το χρέος κλείνει συμφωνία
Μία πρόταση-δέσμευση για τη ρύθμιση του χρέους ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο, φαίνεται να επιδιώκει τώρα η κυβέρνηση, για να δεχτεί μία συμφωνία και τα επώδυνα μέτρα που θα τη συνοδεύουν. Κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου επιβεβαίωνε ότι υπάρχει κινητικότητα και ανταλλαγή προτάσεων λέγοντας όμως πως «όλες οι συμφωνίες που μας έρχονται, είναι λίγο-πολύ παραλλαγές της πρότασης της 25ης Ιουνίου». Τόνιζε όμως: «Δεν λέμε όχι σε τίποτα. Εμείς θέλουμε μία βιώσιμη λύση.Όταν θα μας έρθει μία αξιόποστη πρόταση, που θα αφήνει και την υποψία έστω βιώσιμης λύσης, τότε θα είμαστε οι πρώτοι που θα την εκμεταλλευτούμε.  Αν δεν υπάρχει κάτι που να καθιστά το χρέος βιώσιμο, δεν είναι άξιο λόγου» κατέληξε.

14:40

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Νέα δήλωση Μέρκελ: Η πόρτα για την Ελλάδα είναι ανοιχτή

14:37

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Bild
«Συμφωνία την τελευταία στιγμή;» διερωτάται η γερμανική εφημερίδα “Bild” σχολιάζοντας πως υπάρχει έντονη κινητικότητα σε διπλωματικό επίπεδο τις τελευταίες ώρες μεταξύ Αθηνών και εταίρων. Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει  σήμερα επαφές με αξιωματούχους της Ε.Ε και των θεσμών, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα. H Bild επισημαίνει επίσης ότι η νέα πρόταση του Γιούνκερ που υποβλήθηκε χτες στο βράδυ στην ελληνική ηγεσία αξιώνει μεταξύ άλλων μεταρρυθμίσεις σε ό,τι αφορά το συνταξιοδοτικό.

14:18

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Focus: H γερμανική κυβέρνηση τάσσεται κατά της νέας πρότασης Γιούνκερ προς την Αθήνα, γράφει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό περιοδικό “Focus” επισημαίνοντας πως το Βερολίνο λέει όχι σε μία διάσωση της Ελλάδας την τελευταία στιγμή.

14:09

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Επανήλθαν στους φυσιολογικούς ρυθμούς λειτουργίας τους τα σούπερ-μάρκετ μετά τη μεγάλη αύξηση της ζήτησης από το περασμένο Σάββατο, ενώ οι έλεγχοι για κρούσματα αισχροκέρδειας συνεχίζονται εντατικά σε όλη την αγορά λιανεμπορίου. Από σήμερα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας, οι πωλήσεις στα σούπερ-μάρκετ επέστρεψαν στα καθημερινά τους επίπεδα, δεν έχουν διαπιστωθεί ανατιμήσεις και οι συναλλαγές γίνονται ομαλά με όλες τις πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

14:02

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα δεν θα πληρώσει σήμερα το ΔΝΤ

14:01

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Πληροφορίες για πιθανό ταξίδι Τσίπρα σε Βερολίνο ή Βρυξέλλες ακόμα και εντός της ημέρας

14:01