Οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε νωρίτερα στην Αλεξανδρούπολη και τα οκτώ μέλη του πληρώματος ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Οι οκτώ Τούρκοι φέρονται να έχουν συμμετάσχει στη χθεσινή απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Γι αυτό το λόγο η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται επιφυλακτική (έως αρνητική) στο θέμα του άσυλου προς το πλήρωμα του ελικοπτέρου.

Αυτό που επισημαίνουν στελέχη της είναι ότι το (πλήρωμα) κατηγορείται για εσχάτη προδοσία και προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατικής νομιμότητας στην γείτονα. Συνεπώς, λένε, η Αθήνα δεν θα παρεκκλίνει των νομίμων ενεργειών που προβλέπονται.

Όπως έγινε γνωστό, το τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο εισήλθε νωρίτερα στον ελληνικό εναέριο χώρο, συνοδευόμενο από δυο F-16 και ζήτησε να προσγειωθεί εκτάκτως στην Αλεξανδρούπολη επικαλούμενο βλάβη. Οι οκτώ επιβαίνοντες στο τουρκικό ελικόπτερο που προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» ζήτησαν πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα.

Τα μέλη του πληρώματος οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι επτά από τους οκτώ επιβαίνοντες που φορούν στρατιωτικά, δεν έχουν διακριτικά του βαθμού τους.

Αμεση έκδοση των «προδοτών» ζητά η Άγκυρα

«Ζητήσαμε την άμεση έκδοση των οκτώ προδοτών οι οποίοι έχουν καταφύγει με ελικόπτερο στην Ελλάδα» αναφέρει σε μήνυμά του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν εδώ και λίγη ώρα την πληροφορία περί προσγείωσης τουρκικού ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, που μετέφερε επτά ένστολους και έναν πολίτη.