Οι Anonymous επιτίθενται στην ΤτΕ, τους πλειστηριασμούς και προαναγγέλλουν 10 GB αποκαλύψεις

Ολοένα και εντονότερη κάνουν οι ακτιβιστές hacker Anonymous την παρουσία τους στην Ελλάδα μέσα από την υποομάδα Anonymous Greece, κάνοντας δυο αρκετά ισχυρές δηλώσεις επιτιθέμενη στην ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και εν συνεχεία θέτοντας εκτός λειτουργίας την ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Μπορεί οι επιθέσεις στο χρηματοοικονομικό σύστημα της χώρας να ήταν εμβληματικές και υψηλής σημειολογίας, ωστόσο δεν είναι αυτές που προκαλούν ανησυχία αλλά ο ισχυρισμός που τις ακολούθησε, μέσω του οποίοι οι Anonymous προειδοποιούν για μαζική διαρροή κυβερνητικών αρχείων στο internet.

Επίσης εντύπωση προκαλεί η χρονική συγκυρία της εμφάνισης της συγκεκριμένης ομάδας ακριβιστών hackers, καθώς η διεθνής δραστηριότητά τους είναι αρκετά περιορισμένη επί μακρόν.

«Τα χειρότερα έρχονται» διαμηνύουν οι Anonymous Greece στις ελληνικές αρχές, μία ημέρα μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αλλά και στον δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα media αναλύοντας τις δηλώσεις των Anonymous καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι «παρεμβάσεις» τους θα λάβουν… καθημερινό χαρακτήρα, οι Anonymous έγραψαν σήμερα στην σελίδα τους στο Facebook:

«Η ΤτΕ ήταν μια δοκιμή. Δεν ήταν ακριβώς επίθεση, ήταν προειδοποίηση! Τα χειρότερα έρχονται! #AnonymousGreece».

Λίγη ώρα αργότερα, επανήλθαν, «εκτοξεύοντας» νέες απειλές, αυτή τη φορά κατά του ΕΟΠΥΥ και της Τράπεζας Πειραιώς: ««ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Πρός: ΕΟΠΥΥ , Τράπεζα Πειραιώς. 2 Βάσεις δεδομένων είναι στα χέρια μας. Μία λάθος κίνηση και όλα θα δημοσιευθούν και θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας!».

Αργότερα, οι Anonymous ενημέρωσαν πως την Τρίτη, θα διαρρεύσουν αρχεία 10 GB από κυβερνητικούς server, υποσχόμενοι πολλές εκπλήξεις.