Οι 10 εντολές της UEFA… αν θέλει η Λέστερ να κουνήσει σεντόνι

Μπορεί η Λέστερ να ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις σε όλες τις διοργανώσεις ως Πρωταθλήτρια Αγγλίας αλλά πολλά πράγματα είναι πρωτόγνωρα.

Στην παρθενική τους εμφάνιση στο Champions League, πριν δύο εβδομάδες, οι “αλεπούδες” πέτυχαν σπουδαία νίκη με 0-3 στο Βέλγιο κόντρα Κλαμπ Μπριζ.

Ωστόσο, απόψε ετοιμάζονται για τον πρώτο εντός έδρας αγώνα στην ιστορία της στο Champions League, υποδεχόμενη την Πόρτο.

Εάν σας φαίνεται απλή υπόθεση, τότε πρέπει να μάθετε πως οι άνθρωποι των πρωταθλητών Αγγλίας… τρέχουν και δεν φτάνουν, προκειμένου το γήπεδο να εναρμονιστεί με τους κανόνες της UEFA, για αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Όταν λέμε «κανόνες», δείτε τι εννοούμε:

1.Στα γάντια του τερματοφύλακα -του Κάσπερ Σμάιχελ εν προκειμένω- απαγορεύεται να υπάρχει το όνομα ή το έμβλημα της ομάδας.

2.Τα ball boys/girls πρέπει να είναι πίσω από τις διαφημιστικές πινακίδες.

3.Ολόκληρος ο αγωνιστικός χώρος πρέπει να ποτίζεται ομοιόμορφα και μόνο για πέντε λεπτά στο ημίχρονο της αναμέτρησης.

4.Η μασκότ (καημένε Filbert Fox…) χρειάζεται ειδική άδεια για να ποζάρει με την ομάδα.

5.Για να μοιραστούν στο γήπεδο φυλλάδια που δεν είναι διαφημιστικά, χρειάζεται ειδική άδεια από την UEFA.

6.Τυχόν εκδρομές στο γήπεδο δεν επιτρέπεται να επισκέπτονται χώρους εργασίας των ανθρώπων της UEFA.

7.Πρέπει να παίζεται σε μεγάλες οθόνες το γράφημα ”Road to the Final”.

8.Η μουσική μετά την επίτευξη γκολ δεν μπορεί να διαρκεί παραπάνω από 15 δευτερόλεπτα και πρέπει, προηγουμένως, να έχει εγκριθεί.

9.Στο γραφείο των διαιτητών πρέπει να υπάρχει ένα γραφείο και δύο καρέκλες (σ.σ. οι άλλοι δύο θα ξαπλώνουν στο γραφείο).

10.Απαγορεύονται τα σχέδια στο χορτάρι.

Μετά τα παραπάνω, στη Λέστερ θα σκέφτονται τι ήθελαν και πήραν το πρωτάθλημα πέρυσι… Την ησυχία τους είχαν τόσα χρόνια, παίζοντας μόνο στο Νησί.