Οι τράπεζες καταγγέλλουν τα δάνεια Μπόμπολα

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις  για το όμιλο «Πήγασος» της οικογένειας Μπόμπολα καθώς οι τράπεζες η μία μετά την άλλη προχωρούν στην καταγγελία των δανείων της ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ τα οποία δεν έχουν εξυπηρετηθεί το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες η Τράπεζα Πειραιώς  την προηγούμενη Παρασκευή κατήγγειλε  τα δάνεια  της εκδοτικής επιχείρησης του Φώτη  Μπόμπολα καθώς έχει σταματήσει την αποπληρωμή τους όχι μόνο στο κεφάλαιο αλλά και στους τόκους με αποτέλεσμα να φτάσουν στο «κόκκινο».

Στην ίδια κατεύθυνση συμφώνα με τις ίδιες πληροφορίες κινείται και η ALPHA BANK  καθώς και άλλοι τραπεζικοί οργανισμοί λόγω της ουσιαστικής παύσης πληρωμών στις οποίες έχει προχωρήσει ο ομαλός Μπόμπολα.

Στους τραπεζικούς κύκλους συζητείται έντονα  ότι όλες οι διαβουλεύσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες προκειμένου να εξυπηρετηθεί έστω και μικρό μέρος των δανείων ήταν ατελέσφορες. Και εκτιμούν ότι  η συγκεκριμένη περίοδος θα είναι πολύ κρίσιμη  για το μέλλον του «Πήγασου»

Αξίζει να σημειωθεί ότι την στο τέλος του περασμένου χρόνου τα βραχυπρόθεσμα δάνεια του ομίλου Πήγασος ήταν 148 εκ ευρώ εκ των οποίων 53 εκ ευρώ είχε η Alpha, 51 εκ ευρώ η Εθνική και 36 εκ ευρώ περίπου ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς (27 η Πειραιώς και 9 η πρώην Κύπρου).

Πηγή: Parapolitika.gr