Οι τζιχαντιστές απειλούν να «κάψουν» το Λονδίνο

Μία εβδομάδα μετά τη φονική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας με τους 84 νεκρούς, το Ισλαμικό Κράτος επανέρχεται με νέο βίντεο μέσω του οποίου αυτή τη φορά απειλείται το Λονδίνο.

Τα ανατριχιαστικά πλάνα των τζιχαντιστών «ντύνονται» με σκηνές από το μακελειό στην Promenade des Anglais, αλλά και με γράφημα που καταγράφει την τρελή πορεία του φορτηγού του 31χρονου Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μουλέλ, ο οποίος σκόρπισε το θάνατο και τον πανικό στο θερινό θέρετο.

Ακολουθεί απόσπασμα από το διάγγελμα του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, που μίλησε για τζιχαντιστική απειλή, ενώ αμέσως μετά ένας τζιχαντιστής που μιλάει στα γαλλικά λέει: «Αυτό είναι ένα δώρο στον Φρανσουά Ολάντ».

islam2

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, εμφανίζονται εικόνες από το Λονδίνο και δη, την πλατεία Τραφάλγκαρ, και το Κόβεντ Γκάρντεν, ενώ μία φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, συνοδεύεται από τη λεζάντα: «Θα γευθείτε τη γεύση του τρόμου στις χώρες σας».

Επισημαίνεται πως το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το «χτύπημα» στη Νίκαια, ενώ έχουν συλληφθεί και πέντε ύποπτοι που εικάζεται ότι εμπλέκονται στο σχεδιασμό του μακελειού.

Εντούτοις, αναλυτές εκτιμούν πως ο 31χρονος Τυνήσιος ενήργησε σαν «μοναχικός λύκος» χωρίς την υλικοτεχνική υποστήριξη της τρομοκρατικής οργάνωσης.