Οι καταλήψεις κι ο Σκουρλέτης

Σήμερα το απόγευμα , άκουγα στο αυτοκίνητο Σκουρλέτη. Πάνο Σκουρλέτη.

Αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, είναι πιθανό να είναι ο επόμενος κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο εκπρόσωπος δηλαδή της κυβέρνησης της Ελλάδος!

Ο άνθρωπος αυτός έχει ένα σπάνιο χαρακτηριστικό. Έχει καταφέρει το εξής: οι απόψεις για το πρόσωπό του να μην  διύστανται, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων εκνευρίζονται από την παρουσία του! Ας πούμε ότι δεν  τον βρίσκουν …χαρισματικό (sic).

Κάποιους δε, τους εκνευρίζει τόσο πολύ που κατατάσσουν την πιθανή του παρουσία στην κυβέρνηση ως το βασικότερο πλήγμα στην πολιτική ζωή του τόπου μετά την νέα, επερχόμενη αριστερή μεταπολίτευση που αναμένεται να αλλάξει την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας και να δώσει άλλο αέρα στους Έλληνες…

Κλωθογύριζα όλα αυτά στο μυαλό καθώς οδηγούσα και προσπαθούσα να καταλάβω το γιατί. Τότε άκουσα την είδηση περί παρέμβασης της Δικαιοσύνης για τις καταλήψεις στα σχολεία!

Η ηγεσία της Δικαιοσύνης εντόπισε την προφανή ανάγκη να ερευνάται σε κάθε περίπτωση εξεζητημένης εγκληματικής συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές  και η τυχόν συνδρομή των όρων του εγκλήματος της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου από τους γονείς τους.

 

Τότε θυμήθηκα μια σειρά σκηνές με  μαθητές που σκούζουν στα κανάλια χωρίς να  ξέρουν τι ζητούν και απλά κάνουν χαβαλέ προφασιζόμενοι ασυναρτησίες που ακούν από γονείς που σίγουρα δεν μιλούν σωστά ελληνικά, μέχρι εκείνους τους απίθανους φοιτητές που τόλμησαν να τα βάλουν με τον άρχοντα της Κοινής Λογικής Φορτσάκη.

Συνειδητοποίησα λοιπόν ότι ο Σκουρλέτης εκνευρίζει πολύ κόσμο ( όχι εμένα- εγώ τον συμπαθώ και τον στηρίζω!) επειδή το ύφος του και το παρουσιαστικό του φέρνει στο νου μας τον αυθάδη τόνο των μαθητών και φοιτητών που επί χρόνια διαβολίζουν όλους τους νοήμονες ανθρώπους που θέλουν να τους χαστουκίσουν, αλλά έχουν άλλες δουλειές και δεν προλαβαίνουν!

Για να γίνω πιο κλασσικός, ο Σκουρλέτης μπορεί – μπορεί λέω- να είναι η προσωποποίηση εκείνης της φαντασστικής ρήσης που πολλοί λένε ότι είναι του Ισοκράτη: ««Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.»

Με αγάπη

Ο είρων