ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ στο επί κοντώ ο ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ με 6.03μ – Ένας 23χρονος «ξέρανε» τον Λαβιλενί

Ο τελικός στο επί κοντώ ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μπορεί να άρχισε με πολλά εμπόδια, να διεκόπη εξ αιτίας βροχής για 70 λεπτά, όταν άρχισε ξανά, υπήρξαν προβλήματα με τους στυλοβάτες, αλλά στο τέλος επεφύλασσε τόσες πολλές συγκινήσεις, που περνά στους κλασικούς του αγωνίσματος στην ιστορία των Αγώνων.

Και ο Τιάγκο ντα Σίλβα στο τέλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, με τον 23χρονο Βραζιλιάνο να στέφεται Ολυμπιονίκης, με νέο ολυμπιακό ρεκόρ στα 6.03μ., αφήνοντας αποσβολωμένο το μεγάλο φαβορί και κάτοχο του τίτλου, Ρενό Λαβιλενί.

Ο Λαβιλενί περνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα 5.75μ., 5,85μ, 5.93μ και στα 5.98μ, φαινόταν να έχει  καπαρώσει το δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας βελτιώσει κατά ένα εκατοστό το ολυμπιακό ρεκόρ από τη νίκη του στο Λονδίνο, με τους Γάλλους στις κερκίδες να πανηγυρίζουν τη σχεδόν σίγουρη νίκη του.

Όμως στον αθλητισμό ποτέ μη λες ποτέ. Ο Ντα Σίλβα, πρωταθλητής κόσμου το 2003, με ατομικό ρεκόρ στα 5.93μ και υπό τις τεχνικές οδηγίες του Βιτάλι Πετρόφ, ρίσκαρε.

Περνώντας τα 5.93μ, με τη  δεύτερη, είχε εξασφαλίσει το ασημένιο μετάλλιο, αλλά δεν του αρκούσε.

O @ThiagoBrazPV , de apenas 22 anos, conquistou no , com direito a recorde Olímpico: 6,03m.