Ν.Παππάς: Η αεροπειρατεία δεν θα συνεχιστεί – Τις κυβερνήσεις δεν τις ρίχνουν οι δικαστικές αποφάσεις

«Η απόφαση του ΣτΕ δημιουργεί αίσθημα αδικίας» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και τόνισε ότι η κυβέρνηση «είναι προετοιμασμένη», προαναγγέλλοντας την κατάθεση τη Δευτέρα στη Βουλή ρύθμισης – γέφυρα, μέχρι να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο.

Υπογράμμισε επίσης ότι «τις κυβερνήσεις δεν τις ρίχνουν δικαστικές αποφάσεις», συμπληρώνοντας ότι «η αεροπειρατεία στην Ελλάδα δεν θα συνεχιστεί».

Τόνισε επίσης ότι «όσοι ονειρεύονται σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης, να αλλάξουν πλευρό».

Η ΔΗΛΩΣΗ

Αναλυτικά η δήλωση του Παππά:

«Εγινε ένας διαγωνισμός που έβαζε τέλος στο καθεστώς ανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο και μετέφερε πόρους από πλούσιους συνανθρώπους μας που είχαν υποχρέωση να καταβάλουν για να βοηθήσουν άλλους που είχαν ανάγκη. Για παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία κ.α. Η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη και θα νομοθετήσει άμεσα με νέα ρύθμιση, μία ρύθμιση «γέφυρα» μέχρι τον διαγωνισμό που θέλει το σκεπτικό του ΣτΕ το οποίο περιμένουμε. Κάποιοι ήθελαν το τσάμπα, αυτό δεν θα συνεχιστεί. Δεν είναι δωρεάν οι συχνότητες. Δεν θα λειτουργούν χωρίς προϋποθέσεις. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο διαγωνισμός έφερε 255 εκατ.ευρώ στην επόμενη διετία, σε μια κρίσιμη φάση για την χώρα.

Δυστυχώς υπήρξε αυτή η απόφαση, είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση αλλά είναι άδικη και δημιουργεί αίσθημα αδικίας στον ελληνικό λαό. Είχαμε διαβλέψει εδώ και αρκετές ημέρες ότι κάποιοι προσπαθούν να προκαλέσουν πολιτική αποσταθεροποίηση. Τις κυβερνήσεις δεν τις ρίχνουν οι δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις τις ρίχνουν και τις ανεβάζουν οι εκλογές και η δεδηλωμένη στη Βουλή. Η κυβέρνηση συνεχίζει. Αυτή η απόφαση δεν θα σταματήσει την αποφασιστικότητα μας για όσους δεν πλήρωναν, να αρχίσουν να πληρώνουν, να ανοίξει η τηλεοπτική αγορά με αυστηρές προϋποθέσεις.

Να δούμε πρώτα το σκεπτικό του ΣτΕ. Ξεχάστε το, θα τελειώσει η ασυδοσία στο τηλεοπτικό τοπίο. Καθυστέρησε να μπει τάξη, κανείς δεν θα χρησιμοποιήσει τις άδειες δωρεάν πια. Να αλλάξουν πλευρό όσοι το ονειρεύονται αυτό.

Έγινε διαγωνισμός, η κυβέρνηση έδωσε συγκεκριμένο τίμημα, έγινε μία αποτίμηση για την αξία κάθε άδειας που θα χρησιμοποιούν. Το τίμημα θα είναι ανάλογο, θα φέρνει αντίστοιχα έσοδα στην κυβέρνηση.

Με την απόφαση του ΣτΕ γυρίζουμε σε καθεστώς που το ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματικό.

Κανένα από τα τωρινά κανάλια δεν έχει άδεια».