Νίκη της ΝΔ θα εξέθετε την ιατρική επιστήμη!

Οι φοιτητές της Ιατρικής σχολής, στο μάθημα της ψυχιατρικής, διδάσκονται την παγίδα της “άρνησης” στην οποία συχνά εγκλωβίζεται ο ασθενής προκειμένου να αντιμετωπίσει τα δυσάρεστα νέα που μόλις άκουσε από τον ιατρό του.

Ο μέσος άνθρωπος λοιπόν – πόσο μάλλον ο μέσος Έλληνας- όταν ακούσει από τον πρώτο ιατρό που τον εξέτασε ότι υποφέρει από βαριά ασθένεια, αρνείται να το πιστέψει και τρέχει στον επόμενο. Αν κι αυτός του πει ότι για να επιβιώσει χρειάζεται να υποβληθεί σε μια επίπονη θεραπεία, θα σπεύσει και σε τρίτο ιατρό. Αν τώρα αυτός του πει ότι μπορεί να τη βγάλει με ασπιρίνες, τότε  αισθάνεται καλύτερα, ηρεμεί και οδεύει αργά αλλά σταθερά προς την εντατική.

images

Κομμάτι αυτής της διαδικασίας, αυτής της αέναης σκυταλοδρομίας μεταξύ “ιατρείων” παρακολουθήσαμε χθες. Το 2009 ο αξιοδάκρυτος πια Γιώργος Παπανδρέου, εκστόμισε το “Λεφτά υπάρχουν”. Τι καλύτερο φάρμακο… Οι “ασθενείς” τον προτίμησαν με ποσοστό 44%. Όταν ο “ιατρός” πυροβόλησε τους ασθενείς ανακοινώνοντας ότι τελικά δεν υπάρχει φράγκο, τότε αρκετοί έσπευσαν στον επόμενο επιστήμονα. Ο Αντώνης Σαμαράς όμως , αν και ήταν δουλευταράς, αποτελεσματικός – με την έννοια του ότι κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά πολλούς μακροοικονομικούς δείκτες- είχε την κακή συνήθεια να περιγράφει τις ασθένειες του κράτους με απόλυτη ειλικρίνεια, χωρίς να χαϊδεύει αυτιά. Ο “ιατρός” επέλεγε επίπονες θεραπείες και περιέγραφε την κατάσταση χρησιμοποιώντας και μελανά χρώματα…

images-1

Στους “ασθενείς” δεν άρεσε αυτό. Ήταν αδύνατο να μην αναζητήσουν και “μια δεύτερη γνώμη”. Αυτή τη γνώμη , προσέφερε δωρεάν ο Τσίπρας. Δεχόταν τους πάντες στο ιατρείο τους χωρίς εμφανές κόστος για τους πελάτες. Και αρεστός και φθηνός ο νέος κομμουνιστής γιατρουδάκος, που μάζεψε την πλειονότητα των ψήφων.

Βάσει λοιπόν της ανάλυσης που προσφέρει η ψυχιατρική, συμπεραίνουμε ότι θα ήταν επιστημονικώς αδύνατο να κερδίσει ο Σαμαράς αυτές τις εκλογές. Δεν είναι αδύνατο όμως να το πετύχει στο μέλλον, όταν “οι ασθενείς” καταλάβουν ότι η τελευταία γνωμάτευση ήρθε από τσαρλατάνο…

Με αγάπη

Ο Είρων