Νέα Σελίδα ( για τον ΣΥΡΙΖΑ)!

Η χθεσινή νύχτα έδωσε τον ορισμό του κλαυσίγελου. Από τη μία κλαίγαμε από χαρά, καθώς αποφύγαμε προς το παρόν την απόλυτη διάλυση της οικονομίας.

Δεν μιλώ για την επιστροφή στη δραχμή, αλλά για την επιβολή μέτρων περιορισμού της κίνησης κεφαλαίων που θα ετίθετο σε εφαρμογή σήμερα αν δεν υπήρχε χθες επίτευξη συμφωνίας. Το ανώτατο όριο ανάληψης χρημάτων θα έφτανε πιθανότατα τα 100 ευρώ , ποσό ικανό να καλύψει τις ανάγκες μιας οικογένειας αλλά όχι μιας …εταιρείας.

 

Unknown

 

Αφού η πίεση απομακρύνθηκε, οι περισσότεροι αρχίσαμε να γελάμε με την άθλια και προφανώς αποτυχημένη προσπάθεια του Βαρουφάκη να μας πείσει ότι δεν υπάρχει πια μνημόνιο, τρόικα και εντολές απ’ τους ξένους ενώ το γέλιο έγινε νευρικό όταν συλλογιστήκαμε τις εξηγήσεις που θα κληθούν να δώσουν οι γραφικοί του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ο υπουργός Στρατούλης. Τον περιμένω με αδημονία, να ανοίξει το στόμα  του και με τη γνωστή , εκνευριστική, τρεμάμενη φωνή του, για να διαλαλήσει ότι το χρέος θα κουρευτεί και ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης κατά γράμμα ασχέτως του τι συμφώνησε ο Βαρουφάκης στο eurogroup.

Πάντως , ασχέτως αν η κυβέρνηση γελοιοποιήθηκε παγκοσμίως εξαιτίας των ανακόλουθων προεκλογικών κραυγών που συνεχίζονταν μέχρι προχθές, η χώρα απέφυγε τελικά τα χειρότερα.

Η κυβέρνηση έπραξε σωστά υποχωρώντας επαρκώς την ύστατη στιγμή. Κανείς δεν ήθελε να πάμε στα βράχια ( εκτός ίσως από κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) .Κι ο κόσμος δεν γελάει μ’ αυτά που τελικά έπραξε. Γελά μ’ αυτά που έλεγε πως δεν θα κάνει.

 

images

 

Για να καταλάβετε το διεθνές ρεζιλίκι που έχουν υποστεί οι ψευτόμαγκες του ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλα ξένα μέσα και έγκριτοι δημοσιογράφοι που θέλουν να επιδείξουν προς εμάς τον δέοντα σεβασμό, δεν κάνουν πλέον λόγο για troika αλλά για… (non) troika!

Τελικά , διαβάζοντας το κείμενο που υπεγράφη χθες, εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι χάσαμε πολύ χρόνο και αρκετά δις για να επιστρέψουμε στο αρχικό σημείο… Η Ελλάς πλήρωσε ένα τεράστιο τίμημα μόνο και μόνο για να αποκτήσουν κι οι Συριζαίοι την οπτική του υπόλοιπου κόσμου. Και τελικά καταλήξαμε σε ένα νέο μνημόνιο, χωρίς καν να είναι βέβαιο ότι θα εισπράξουμε τα λεφτά.

Σίγουρα, όπως είπε κι ο λαχουρί Βαρουφάκης, γράφτηκε μια νέα σελίδα. Όχι για την Ελλάδα όμως, αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ η ηγεσία του οποίου χρωστά πλέον πολλές εξηγήσεις…

 

Με αγάπη

 

Ο Είρων