Μόλις 36,5 εκατομμύρια – Την χαμηλότερη τηλεθέαση των τελευταίων 6 ετών κατέγραψε η απονομή των Όσκαρ

Λος Άντζελες, Καλιφόρνια
Τα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων έξι ετών κατέγραψε η τηλεθέαση της τελετής των 87ων βραβείων της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που έγινε στην επιβλητική αίθουσα του Dolby Theatre του Λος Άντζελες.

32 φωτογραφίες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen την τελετή της απονομής των Όσκαρ που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC παρακολούθησαν 36,5 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Το σόου που παρουσίασε ο ηθοποιός Πάτρικ Χάρις προσέλκυσε 16% λιγότερους τηλεθεατές από την περσινή τελετή με οικοδέσποινα την Έλεν ΝτεΤζένερις.

Η απονομή των περσινών βραβείων που παρουσίασε η διάσημη αμερικανίδα κωμικός προσέλκυσε 43,7 εκατομμύρια τηλεθεατές, που ήταν το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό από το 2000.

Η τελετή των βραβείων Όσκαρ προσελκύει κάθε χρόνο το μεγαλύτερο ποσοστό τηλεθέασης στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαιρουμένων των μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Η φετινή τελετή όμως κατέγραψε τη χαμηλότερη τηλεθέαση από το 2009. Η μαύρη κωμωδία «Birdman» κέρδισε τέσσερα Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων αυτών της καλύτερης ταινίας και του καλύτερου σκηνοθέτη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters