«Μυστικός δείπνος» Μητσοτάκη – Καραμανλή

Να τακτοποιήσει τις εσωκομματικές εκκρεμότητες επιχειρεί το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο το ορατό -κατά τον ίδιο- ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Και η πιο βασική από αυτές τις εκκρεμότητες -όπως όλοι ομολογούσαν εντός της ΝΔ- ήταν η ομαλοποίηση της σχέσης του με τον Κώστα Καραμανλή και η άρση των όποιων μεταξύ τους παρεξηγήσεων είχαν προκύψει με διάφορες αφορμές και κυρίως φήμες.

Ο κύβος τελικά ελήφθη και ο πρόεδρος της ΝΔ προσκάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, Νατάσα, στο σπίτι του στην Κηφισιά για δείπνο πριν από δέκα περίπου μέρες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του επικοινωνιακού συμβούλου του κ. Μητσοτάκη, Τάκη Θεοδωρικάκου, στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή, προφανώς για να προετοιμάσει το έδαφος της συνάντησης.

Στόχος, να σπάσουν οι «πάγοι» που κατά καιρούς εμφανίζονται ανάμεσα στους δύο άνδρες, με κορυφαία στιγμή την συνειδητή απουσία του κ. Μητσοτάκη από την ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, «καραμανλικού», Προκόπη Παυλόπουλου.