Μπαλάφας: Εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας τόνισε ότι «Λυπούμαστε που θα τους στεναχωρήσουμε, αλλά εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019».

Ο κ. Μπαλάφας υποστηρίζει ότι «οι ταμειακές ροές δεν προξενούν καμία ανησυχία στην κυβέρνηση και ότι «τα έσοδα του Ιουλίου σε ταμειακούς όρους ξεπερνούν τον στόχο, κατά 105 εκατ. ευρώ περίπου υπογραμμίζοντας ότι, όπως δήλωσε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν θα ληφθούν νέα μέτρα

Αναφερόμενος στις προτεραιότητές του στο υπουργείο Εσωτερικών είπε ότι όλα πρέπει να κατατείνουν στον στόχο βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις μέσα από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και σημείωσε ότι η πρόταση είναι να επιδιώξει η νέα μεταρρύθμιση την ουσιαστική βελτίωση αυτών των παρεχόμενων υπηρεσιών
Μιλώντας για τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, ο κ. Μπαλάφας υποστηρίζει ότι οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων είναι κάτι σύνηθες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πολύ περισσότερο όταν στόχο έχουν τη χρήση τους υπέρ κοινωνικά αδύναμων ομάδων.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη με το γεγονός ότι αναγκάστηκε – όπως λέει- να κόψει το ΕΚΑΣ αλλά δηλώνει ικανοποίηση από τα αντισταθμιστικά μέτρα που υπερψήφισε η πλειοψηφία της Βουλής.

Τέλος, όσον αφορά το προσφυγικό και πιθανές ανησυχίες μετά τις αναταράξεις στην Τουρκία, ο κ, Μπαλάφας υπογραμμίζει ότι μέχρι στιγμής η συμφωνία τηρείται από όλες τις πλευρές στα βασικά της και σημειώνει ότι η ελληνική πλευρά έχει ενημερώσει εγκαίρως όλους τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τους κινδύνους που υποβόσκουν από τις εξελίξεις στην Τουρκία.