Μπακογιάννη: Αν η ΧΑ ψηφίσει Δήμα, πολλοί της ΝΔ θα ψηφίσουν «παρών»

Αν οι βουλευτές της ΝΔ διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε «πολλοί» νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών» στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία, δήλωσε η βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας στα σενάρια που θέλουν τη ΧΑ να υπερψηφίζει τον κ. Δήμα στις 29 Δεκεμβρίου.

«Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας το πρωί στον Σκάι και σημείωσε πως και ο ίδιος ο προεδρικός θώκος δεν θα έχει το «κύρος που του αναλογεί» αν ο κ. Δήμας εκλεγεί χάρη στην ψήφο «ενός κόμματος που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση».

Σχετικά με τις πιθανότητες συγκέντρωσης των 180 βουλευτών που απαιτούνται, παραδέχτηκε πως είναι δύσκολο, όμως αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο μεταστροφής ορισμένων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εφόσον – όπως είπε – συνειδητοποιήσουν «το μέγεθος του κινδύνου» που διατρέχει η χώρα.

Επίσης, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε πως παρά τους ισχυρισμού του στην πράξη θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ακολουθώντας τη γραμμή «θέλω τα λεφτά, θέλω την προληπτική γραμμή αλλά δεν θέλω καμία υποχρέωση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να παίζει τον τρελό», παρά τις προειδοποιήσεις του Βερολίνου και του Παρισιού, συμπλήρωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε νωρίτερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης που είπε ότι θα ψηφίσει «παρών» αν συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ εκτίμησε ότι τελικά δεν θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ΧΑ στην τρίτη ψηφοφορία

Δεν τίθεται θέμα στήριξης Δήμα από τη Χρυσή Αυγή, δεδομένης και της σχετικής ανακοίνωσης του κόμματος, δήλωσε επίσης στον Σκάι, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Σε ανακοίνωσή της πάντως από χθες το απόγευμα η Χρυσή Αυγή σημειώνει ότι την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου «η αντεθνική Χούντα γκρεμίζεται».