Μουσική βραδιά με πανσέληνο στη Σαλαμίνα

Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 21:00 στο Ευριπίδειο θέατρο

Η ανθρωπιστική οργάνωση “Στάση Ζωής”, που μία από τις δράσεις της είναι το “Κοινωνικό Ιατρείο & Φαρμακείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας”, σε σύμπραξη με τις τέσσερεις Δημοτικές Κοινότητες του νησιού, -Αιαντείου, Αμπελακίων, Σαλαμίνας και Σεληνίων-, διοργανώνουν τη μεγαλύτερη μουσική βραδιά του φετινού καλοκαιριού με γενικό τίτλο “έχει πανσέληνο απόψε …”, την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στις 21:00, στο Ευριπίδειο θέατρο.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης έχει δύο στόχους.
Πρώτος στόχος είναι η οικονομική στήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου και πιο συγκεκριμένα η συγκέντρωση των χρημάτων για την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών που απαιτούνται για την πλήρη μετεγκατάσταση του και την εύρυθμη λειτουργία του, στον νέο χώρο πού παραχώρησε ο Δήμος Σαλαμίνας, στην Λεωφόρο Φανερωμένης 168. Στις νέες εγκαταστάσεις του ΚΙΦΑΣ, μετά από την ολοκλήρωση των απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα λειτουργήσουν: πλήρες ακτινολογικό ιατρείο, οδοντιατρείο, παθολογικό, παιδιατρικό, ψυχιατρικό και γυναικολογικό ιατρείο.

Δεύτερος στόχος είναι η παρουσίαση στο ευρύτερο κοινό, μουσικών, τραγουδιστών και χορευτών, που ζουν και εργάζονται στην Σαλαμίνα. Καθημερινοί άνθρωποι, που βιώνουν όπως όλοι μας την σκληρή πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης αλλά έχουν ιδιαίτερο ταλέντο στην μουσική, το τραγούδι και το χορό. Τους ανθρώπους αυτούς επιλέξαμε για να πραγματοποιήσουμε μια αυθεντική ελληνική μουσική βραδιά, που πέρα από τους βασικούς της στόχους, γίνεται για να καταφέρουμε να ξεφύγουμε -έστω για λίγο- από την πίεση της καθημερινότητας.

Αυτό άλλωστε δεν κάνουν πάντα οι Έλληνες, από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα; Ντέρτια, μεράκια, καημοί και βάσανα διυλίζονται στους στίχους και στη μουσική των τραγουδιών κι ύστερα η ψυχή γαληνεύει στις … γειτονιές του φεγγαριού …

Οι καλλιτέχνες που θα μας ξεναγήσουν εκεί,  στις γειτονιές του φεγγαριού, καθώς αυτό θα είναι ολόγιομο την νύχτα της Παρασκευής, στις 19 Αυγούστου (δεύτερη μέρα της πανσελήνου), είναι: Νίκος Βυθούλκας -μπουζούκι, Γιώργος Ροσσολάτος -πλήκτρα και τραγούδι, Μιχάλης Μεγαλούδης -κιθάρα και τραγούδι, Γιάννης Τανής -τραγούδι, Γιώργος Παπαϊσιδώρου -τραγούδι, Βάσω Κουσκουμπέκου -τραγούδι, Γιάννης Γκούφας -μπάσο, Ευθύμης Σισμανόπουλος -μπουζούκι, Χριστίνα Σισμανοπούλου -τραγούδι, Γιάννης Ανδριανός -πλήκτρα, Γιώργος Κόχειλας -τουμπερλέκι και χορευτές της σχολής “Chris Dance”.

Τέλος αποφασίσαμε, το εισιτήριο για τη μουσική βραδιά να είναι συμβολικό, μόλις τέσσερα ευρώ (τρία ευρώ στην προπώληση), ώστε να μπορέσουν ακόμη και οι πιο αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας να συμμετέχουν και να διασκεδάσουν εκείνη τη μέρα.