Μοναχόλυκος του ISIS μαχαίρωσε δύο ανθρώπους στις ΗΠΑ – Ούρλιαζε «Αλλαχού Ακμπάρ»

Άνδρας από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ διώκεται καθώς μαχαίρωσε δύο ανθρώπους φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ» (ο Θεός είναι Μεγάλος).

Την επίθεση ερευνά το FBI, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Ο ύποπτος, ο οποίος ονομάζεται Ουάσιλ Φαρούκι (Wasil Farooqui), ηλικίας 20 ετών, από την κομητεία Ρόουνοουκ, φέρεται να επιτέθηκε εναντίον άνδρα και γυναίκας με μαχαίρι το Σάββατο, καθώς τα θύματα έμπαιναν σε πολυκατοικία στο Ρόουνοουκ, επισήμανε η Αστυνομία της κομητείας.

Ο άνδρας και η γυναίκα τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο άνδρας πάλεψε με τον δράστη, ο οποίος φώναζε «ο Θεός είναι Μεγάλος», ανέφεραν οι Αρχές σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα και αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο την Τρίτη.

Η Αστυνομία συνέλαβε τον Φαρούκι όταν εκείνος κατέφυγε τραυματισμένος στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου στο Ρόουνοουκ, σε απόσταση 320 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Ουάσιγκτον.

Τον δράστη αναγνώρισαν τα θύματά του.

Οι τοπικές αρχές επικοινώνησαν με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών σχετικά με την επίθεση.

Ο Άνταμ Λι, ειδικός πράκτορας υπεύθυνος του γραφείου του FBI στο Ρίτσμοντ, δήλωσε ότι η υπηρεσία του συνεργάζεται με την Αστυνομία.

«Αν και δεν μπορώ να συζητήσω τις λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα αυτή τη στιγμή, θέλω να διαβεβαιώσω την κοινότητα ότι εργαζόμαστε για να καθορίσουμε την φύση αυτού του περιστατικού», τόνισε σε ανακοίνωση.

Στον Φαρούκι απαγγέλθηκαν δύο κατηγορίες για βίαιη επίθεση με αποτέλεσμα βαριά σωματική βλάβη.

Προφυλακίστηκε χωρίς το δικαίωμα προσωρινής αποφυλάκισης με την καταβολή εγγύησης στις Περιφερειακές Φυλακές της Δυτικής Βιρτζίνιας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Επικαλούμενο πηγές που πρόσκεινται στην υπόθεση, το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε από την πλευρά του ότι το FBI ερευνά εάν ο 20χρονος προσπάθησε να αποκεφαλίσει ένα εκ των θυμάτων του.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ομοσπονδιακές αρχές γνώριζαν τον Φαρούκι εδώ και λίγο καιρό.

Το ABC πρόσθεσε ότι τον τελευταίο χρόνο, εκείνος ταξίδεψε στην Τουρκία και ενδέχεται να προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα με τη Συρία, όπου το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί τρομοκράτες.