Μολυσματική νόσο!! επικαλέστηκε ο… 78χρονος!! οδηγός του ταχύπλοου

Ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που εμβόλισε τη λάντζα ήταν 78 ετών. Σύμφωνα με tovima.gr, ο ίδιος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο για ανάκριση ζήτησε από τους αξιωματικούς να μην τον ακουμπήσουν, γιατί πάσχει από μολυσματική νόσο.

Στη συνέχεια και βλέποντας την κατάστασή του, ζητήθηκε βεβαίωση από νοσοκομείο της Αθήνας, η οποία έφτασε στην Αίγινα με ταχύπλοο λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Τρίτης. Τα ερωτήματα που προκύπτουν, λοιπόν, είναι εάν ο 78χρονος είχε άδεια, πότε την είχε ανανεώσει και εάν τηρήθηκε η νομοθεσία σε ό,τι αφορά θέματα υγείας.

Τι ισχύει στη νομοθεσία για τους κατόχους άδειας ταχύπλοου; Σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές, μετά τα 65 χρόνια η άδεια πρέπει να ανανεώνεται ανά 3ετία και σε περίπτωση που υπάρχουν ή προκύψουν προβλήματα υγείας να γίνεται περιοδική ανανένωση ή να ανακαλείται. Και εδώ εμπίπτει η περίπτωση του ηλικιωμένου.

Συγκεριμένα ο νόμος αναφέρει:

«Η άδεια χειριστή ταχυπλόου σκάφους ισχύει μέχρι ο κάτοχός της να συμπληρώσει το εξηκοστό πέμπτο (65) έτος της ηλικίας του. Μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας αυτής, η άδεια πρέπει να ανανεωθεί.

» Για την ανανέωση υποβάλλεται αίτηση του ενδιαφερομένου, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος ΣΤ ́ του παρόντος κανονισμού, εφαρμοζομένων ανάλογα, ως προς την υγεία και καταλληλότητα, των διατάξεων της περίπτωσης β της παραγράφου 3. Ειδικότερα, εφόσον προσκομισθούν ιατρικές βεβαιώσεις, η ανανέωση ισχύει για μία τριετία, με έναρξη την ημερομηνία έκδοσης των ιατρικών βεβαιώσεων, ενώ αν προσκομισθεί επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας οδήγησης αυτοκινήτου οχήματος ή μοτοσικλέτας ή μοτοποδηλάτου, η ισχύς της ανανέωσης συμπίπτει χρονικά με αυτήν της άδειας οδήγησης. Επίσης, περιοδική ανανέωση της άδειας γίνεται σε όποιον χειριστή, ανεξαρτήτως ηλικίας, κρίνεται αυτό αναγκαίο από ιατρικής πλευράς, λαμβανομένων υπόψη των σχετικών παρατηρήσεων ή ενδείξεων του πιστοποιητικού υγείας».
Πηγή in.gr