Μια κρουαζιέρα γεμάτη startups με τη στήριξη της Celestyal Cruises

O πρώτος επιχειρηματικός διαγωνισμός πάνω σε… κρουαζιερόπλοιο έχει τίτλο GetCruiseINN και θα πραγματοποιηθεί στο Αιγαίο μεταξύ 1 και 4 Ιουνίου

Η αρχή έγινε με το StartBus Greece, το λεωφορείο του οποίου οι επιβάτες έμπαιναν στην Αθήνα και αποβιβάζονταν 72 ώρες μετά στη Βιέννη, έχοντας δημιουργήσει μία νέα επιχείρηση. Η συνέχεια τώρα δίνεται… εν πλω, με το GetCruiseINN: για τέσσερις ημέρες προγραμματιστές, designers και φοιτητές με υπόβαθρο στη διοίκηση επιχειρήσεων και τα τουριστικά επαγγέλματα θα ανέβουν σε ένα κρουαζιερόπλοιο, θα σχηματίσουν ομάδες και θα σχεδιάσουν πρωτότυπα projects γύρω από τον τουρισμό. «To εγχείρημά μας αποτελεί έμπνευση της οργανωτικής ομάδας του StartupBus Greece και του πρώτου φοιτητικού συλλόγου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, του Think Biz. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με στόχο να παροτρύνουμε την ελληνική φοιτητική κοινότητα να δημιουργήσει καινοτόμα projects σε έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της εγχώριας οικονομίας», τονίζει ο Σταύρος Τσομπανίδης, μέλος της οργανωτικής επιτροπής.

Το πλοίο θα περάσει από Μύκονο, Σαντορίνη, Πάτμο, Κρήτη, Ρόδο και Κουσάντασι, προτού επιστρέψει στην Αθήνα στις 4 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι ιδέες των ομάδων θα εξελιχθούν στο πλαίσιο εργαστηρίων και καθοδήγησης από ειδικούς στους τομείς του business consulting και του marketing. Ορισμένοι από αυτούς θα βρίσκονται πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, ενώ θα υπάρχουν και κάποιοι ακόμα στις στάσεις που θα γίνονται κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας. Στο τέλος της διοργάνωσης, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν την πρόοδο των εργασιών τους σε μία επιτροπή αξιολόγησης με μέλη που προέρχονται από τον χώρο των επιχειρήσεων, του marketing και της πληροφορικής, αλλά και από πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες και επενδυτές.

«Πήραμε την απόφαση να οργανώσουμε το GetCruiseINN καθώς παρατηρήσαμε τη μεγάλη διάθεση και την όρεξη νέων ανθρώπων να περάσουν από το θεωρητικό υπόβαθρο του πανεπιστημίου στο πρακτικό», συνεχίζει ο Σταύρος. «Στόχος μας είναι να τους προτρέψουμε να δημιουργήσουν καινοτόμα projects, κατά βάση στον τουρισμό, αλλά και σε τομείς όπως η πολιτιστική κληρονομιά και η κοινωνική επιχειρηματικότητα». Η εκδήλωση υλοποιείται υπό την αιγίδα του οργανισμού BlueGrowth Piraeus,  ενώ έχει τη στήριξη της Celestyal Cruises.