Μητσοτάκης: Ζούμε πολιτική παρακμή, εκλογές το συντομότερο δυνατό (Video)

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Δευτέρας η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

«Η μόνη λύση για να βγει η χώρα από την πολιτική παρακμή που έχει περιέλθει είναι εκλογές το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Όπως είπε, επανέλαβε στον κ. Παυλόπουλο τους «εντονότατους προβληματισμούς του όχι μόνο για την πορεία της οικονομίας, αλλά και για την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών».

Τη συνάντηση ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά και την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του «νόμου Παππά» και τις πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε αυτή η εξέλιξη. Το απόγευμα είναι προγραμματισμένη και η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το θέμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίμησε να μη γίνει η καθιερωμένη δήλωση των δυο ανδρών μπροστά στις κάμερες. Ένα αίτημα που ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε δεκτό.

«Ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε για το χρόνο σας. Η κατάσταση στη χώρα είναι εξαιρετικά κρίσιμη και θα προτιμούσα ενόψει και της συγκυρίας να μην κάνουμε κάποια επίσημη δήλωση, να έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε κατ’ ιδίαν», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ενημέρωση, επί της ουσίας έκανε δεκτό το αίτημά του και από την αίθουσα βγήκαν δημοσιογράφοι, κάμεραμεν και φωτορεπόρτερ.