Με 153 ψήφους πέρασε το Πολυνομοσχέδιο από την Βουλή

Με 153 ψήφους  και χωρίς κυβερνητικές απώλειες πέρασε, μετά από πολύωρη συζήτηση, από τη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Η ψηφηφορία ήταν ονομαστική, έπειτα από σχετικό αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο της Βουλής, που συγκέντρωσε τις απαιτούμενες υπογραφές. Απούσα ήταν η Χρυσή Αυγή.

  • Eκπληξη η διαφοροποίηση της Χριστοδουλοπούλου

Έκπληξη αποτέλεσε η διαφοροποίηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία δήλωσε παρούσα για το άρθρο 56, που αφορά τις απολύσεις των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση.Δεν τίθεται κανένα θέμα διαγραφής στην Τασία Χριστοδουλοπούλου», διαμήνυσε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, Κώστα Ζαχαριάδη. «Οι λόγοι είναι προσωπικοί κι όχι πολιτικοί. Είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός», τονίζει.

Αίτημα για ονομαστικές ψηφοφορίες κατέθεσαν τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επί της αρχής και όλων των άρθρων.Η ΝΔ επί της αρχής και των άρθρων , 1, 2, 10, 15 και 163.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το αίτημα της οποίας υπογράφει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Καράς ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων 1, 15, 17, 20, 57, 58, 69, και 80.

  • Την Δευτέρα στο Eurogoup ο Τσακαλώτος

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την κοινοβουλευτική έγκριση των μέτρων θα πάει στο Eurogroup  την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαϊου με την ελπίδα για συνολική συμφωνία, αξιολόγηση και χρέος δηλαδή.