Με 153 ψήφους πέρασε το Πολυνομοσχέδιο από την Βουλή - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Με 153 ψήφους πέρασε το Πολυνομοσχέδιο από την Βουλή

19.05.2017 00:33

Με 153 ψήφους  και χωρίς κυβερνητικές απώλειες πέρασε, μετά από πολύωρη συζήτηση, από τη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Η ψηφηφορία ήταν ονομαστική, έπειτα από σχετικό αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο της Βουλής, που συγκέντρωσε τις απαιτούμενες υπογραφές. Απούσα ήταν η Χρυσή Αυγή.

  • Eκπληξη η διαφοροποίηση της Χριστοδουλοπούλου

Έκπληξη αποτέλεσε η διαφοροποίηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία δήλωσε παρούσα για το άρθρο 56, που αφορά τις απολύσεις των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση.Δεν τίθεται κανένα θέμα διαγραφής στην Τασία Χριστοδουλοπούλου», διαμήνυσε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, Κώστα Ζαχαριάδη. «Οι λόγοι είναι προσωπικοί κι όχι πολιτικοί. Είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός», τονίζει.

Αίτημα για ονομαστικές ψηφοφορίες κατέθεσαν τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επί της αρχής και όλων των άρθρων.Η ΝΔ επί της αρχής και των άρθρων , 1, 2, 10, 15 και 163.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το αίτημα της οποίας υπογράφει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Καράς ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων 1, 15, 17, 20, 57, 58, 69, και 80.

  • Την Δευτέρα στο Eurogoup ο Τσακαλώτος

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την κοινοβουλευτική έγκριση των μέτρων θα πάει στο Eurogroup  την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαϊου με την ελπίδα για συνολική συμφωνία, αξιολόγηση και χρέος δηλαδή.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017