Με χρήματα της ΔΟΕ για υπανάπτυκτες χώρες τα ελληνικά μετάλλια!

Στην αποκάλυψη ότι η Ολυμπιακή προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών στηρίχθηκε οικονομικά σε πρόγραμμα αλληλεγγύης και στήριξης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που δίνεται σε υπανάπτυκτες αφρικανικές χώρες προχώρησε ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Ισίδωρος Κούβελος. Μιλώντας στα «Parapolitika 90,1» είπε συγκεκριμένα πως:

«Το επίτευγμα των αθλητών μας έγινε χωρίς την παραμικρή βοήθεια από το κράτος. Δεν δόθηκε ούτε ενα ευρώ για την ολυμπιακή προετοιμασία. Δεν καλύφθηκαν ούτε τα λειτουργικά έξοδα της Ολυμπιακής Επιτροπής. Τα καταφέραμε χάρη στις χορηγίες ιδιωτών για τους αθλητές και αλλά και στήριξη από την ΔΟΕ μέσω προγράμματος αλληλεγγύης που δίνεται σε υπανάπτυκτες αφρικανικές χώρες».

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής δήλωσε περήφανος για την παρουσία των αθλητών οι οποίοι » έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό εν μέσω κρίσης».

«Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έδωσε απάντηση σ΄αυτούς που τον έχουν αγνοήσει τα τελευταία χρόνια» τόνισε ο Ισίδωρος Κούβελος.

Για τον αριθμό των μεταλλίων είπε ότι αρχικός στόχος ήταν να πάμε καλύτερα από τις Ολυμπιάδες του Τόκιο και του Λονδίνου.

«Η μικρή πονεμένη Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση των μεταλλίων έχοντας αφήσει πίσω της υπερδυνάμεις. Οι αθλητές μας έδειξαν χαρακτήρα και μεγαλούργησαν» κατέληξε.