Με το «τεφτέρι» δείτε: Πόσοι μένουν άνεργοι από τα κανάλια; Απόλυτα νούμερα!

Την χυδαία προπαγάνδα ότι «2000 εργαζόμενοι» στα κανάλια «χάνουν τις δουλειές» τους την έχετε ακούσει. Ας δούμε λοιπόν πόσοι είναι οι εργαζόμενοι στα κανάλια.

Όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα που ακολουθεί, το Mega έχει 540 εργαζόμενους οι οποίοι χάνουν κατά τα φαινόμενα τις δουλειές τους γιατί το κανάλι τους «βάρεσε κανόνι» και ουδεμία σχέση έχει με τις άδειες.

Να δούμε πόσοι χάνουν, εάν χάνουν, τις δουλειές τους επειδή δεν πήραν πανελλαδική άδεια.

Και λέμε εάν, διότι οι καναλάρχες τους μπορούν να διεκδικήσουν μια περιφερειακή άδεια και να ΜΗΝ κλείσουν οι σταθμοί.

Ο ALPHA έχει 537 εργαζόμενους, το STAR 387, το ETV 206, το Μακεδονία 61, τοART 59.

Σύνολο όλοι αυτοί οι άνθρωποι μας κάνουν 1.250.

Εάν προστεθούν και οι 540 του Mega μας κάνουν 1.790.

Πάμε στη συνέχεια. Κάθε ένα από τα κανάλια που πήρε πανελλαδική άδεια υποχρεούται να έχει 400 εργαζομένους. Αυτομάτως έχουμε 800 τουλάχιστον για τους δύο νέους καναλάρχες συν 60 που υποχρεούται να προσλάβει ακόμα ο ΣΚΑΪ, σύνολο 860.

Με μια μπακαλίστικη αφαίρεση 930 είναι εκείνοι που μένουν χωρίς δουλειά, με την προϋπόθεση ότι ALPHA και STAR δεν θα διεκδικήσουν περιφερειακές άδειες και θα κλείσουν.

http://www.tribune.gr/media

Διότι εάν ALPHA και STAR αποφασίσουν να συνεχίσουν να εκπέμπουν ως τοπικά αθηναϊκά κανάλια, τότε εκείνοι που μένουν χωρίς δουλειά είναι 206 από το Έψιλον, 61 από το Μακεδονία και 59 από το ART, δηλαδή 326, οι οποίοι εάν προστεθούν με τους 540 του Mega μας κάνουν 866, δηλαδή μόνο 6 χάνουν τη δουλειά τους.

Με όλο το συμπάθιο στους εργαζόμενους αλλά να έχουμε και μια συνείδηση στα πράγματα), τότε έχουμε μόνο 660 διαθέσιμους από τους ανέργους που σημαίνει ότι πρέπει να καλυφθούν ακόμα 200 θέσεις εργασίας, δηλαδή δημιουργούνται και 200 νέες θέσεις εργασίας στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας δίχως να ξέρουμε πόσους πρέπει να προσλάβει επιπλέον το Έψιλον για να μπορεί να συνεχίσει να εκπέμπει.

ergazomenoi_kanalia