Με τους Γερμανούς πήγε ο Άδωνις κατά της Συμμαχίας του Νότου

O Άδωνις Γεωργιάδης αποθεώνει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά της ευρωμεσογειακής Συνόδο. Τι πολιτικό συμφέρον έχει να εκθειάζει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών; Και μάλιστα να σχολιάζει δίπλα στην πικρόχολη και ειρωνική δήλωση του Γερμανού υπουργού με την λέξη «άπαιχτος»…. Τα συμπεράσματα δικά σας!

anartisi

«Χολή» από κορυφαίους Γερμανούς παράγοντες για την σύγκληση της Συνόδου

Θυμίζουμε ότι από το πρωί διάφοροι κορυφαίοι παράγοντες της κεντρικής πολιτικής σκηνής της Γερμανίας έχουν εκφράσει με όλους τους τρόπους την χολή τους για την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο των Αθηνών.

Από τον Γερμανό ευρωβουλευτή Μάνφρεντ Βέμπερ, πρόεδρο της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (την ευρωομάδα της ΝΔ) που μίλησε για «συνηθισμένα κόλπα που κάνει ο Τσίπρας» και συνέχισε στοχοποιώντας τον Ολάντ και τον Ρέντσι σημειώνοντας: Το γεγονός ότι ο προέδρος Ολάντ -πιθανώς για λόγους εσωτερικής πολιτικής- και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρέντσι επιτρέπουν στον κ. Τσίπρα να τους χειραγωγήσει δεν είναι πραγματικά ένα σημάδι ευθύνης».

Στην συνέχεια βγήκε ο χριστιανοκοινωνιστής ευρωβουλευτής Μάρκους Φέρμπερ, ο οποίος μιλώντας στην Die Welt χαρακτήρισε «μεγάλο πρόβλημα το γεγονός ότι οι χώρες της νότιας Ευρώπης σχηματίζουν από κοινού μια ισχυρή συμμαχία των απρόθυμων αναδιανομέων», η οποία «θέτει σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα της Ευρώπης».

Όσο για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με την χαρακτηριστική επιθετικότητα που τον χαρακτηρίζει, έκανε μια «απίστευτη» δήλωση. «Όταν οι ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων συγκεντρώνονται, τις περισσότερες φορές δεν προκύπτει κάτι έξυπνο» είπε και η πλειοψηφία των ελληνικών μέσων ενημέρωσης την χαρακτήρισε πολύ σωστά ως προκλητική.

Η επίθεση των Γερμανών πολιτικών είναι αναμενόμενη, αφού η ομάδα των ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου θέλει να δημιουργήσει φράγμα στην πολιτική της σκληρής λιτότητας που έχει επιβληθεί από το Βερολίνο όλα αυτά τα χρόνια.

Να σημειώσουμε ότι από το πρωί τα γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν αναλύσεις και ρεπορτάζ που δείχνουν την ενόχληση της Γερμανίας για την σύνοδο της Αθήνας. Η Die Welt έγραψε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να τρέμει η Μέρκελ τη Συνάντηση του Νότου» σημειώνοντας πόσο εύθραυστη είναι η ισορροπία του γαλλογερμανικού άξονα.

Οι Γερμανοί δεξιοί πολιτικοί έχουν λοιπόν συμφέρον να συνεχιστεί η λιτότητα και έχουν συμφέρον να βγάζουν μένος κατά της πρωτοβουλίας της Ελλάδας.