Με βάση τις ρυθμίσεις του νόμου 100.000 παιδιά θα λάβουν ελληνική ιθαγένεια

Περίπου 100.000 θα είναι τα παιδιά που θα λάβουν ιθαγένεια με βάση τις ρυθμίσεις του νόμου για την ιθαγένεια.

Αυτό ανέφερε στη Βουλή  η αναπληρώτρια Υπουργός Μεταναστευτική Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου κατά την έναρξη συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«Με κάποιες αναλύσεις που κάναμε και με βάση τα στοιχεία που έχουμε για το πόσο χρονών είναι τα παιδιά που διαμένουν στην  Ελλάδα κτλ , μαζί με αυτούς που έχουν εκκρεμείς αιτήσεις, δε θα φτάσουν ούτε τις 100.000 τα παιδιά που θα λάβουν ιθαγένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου ανέλυσε τις προϋποθέσεις που εισάγει το νομοσχέδιο για την κτήση της ιθαγένειας από παιδιά και ανέφερε τις τρεις χαρακτηριστικότερες όπως:

– Τη νόμιμη  5ετής παραμονή από έναν τουλάχιστον γονέα στη χώρα μας.

– Τα παιδιά να έχουν γεννηθεί μέσα σε αυτή την πενταετία, κατά την οποία ένας τουλάχιστον γονέας παρέμενε στη χώρα

– Τα παιδιά να έχουν  εγγραφεί στην πρώτη δημοτικού και να συνεχίζουν να φοιτούν στο δημοτικό όταν θα υποβάλλουν τη σχετική αίτηση για την κτήση της ιθαγένειας.

Διευκρίνισε δε, ότι «αν ένα παιδί γεννηθεί χωρίς ο γονιός του να είναι πέντε χρόνια στη χώρα, το δικαίωμα κτήσης ιθαγένειας  αυτού του παιδιού θεμελιώνεται μετά από 10 έτη.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε μια απάντηση της κ.Χριστοδουλοπούλου σε σχόλια βουλευτών για το αν ρωτούνται τα παιδιά των μεταναστών για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας  « Γιατί, ποιος μας ρώτησε εμάς όταν λάβαμε την ιθαγένεια; Αυτόματα την πήραμε μόλις γεννηθήκαμε».