Με άλμα στα 4.81 η Κατερίνα Στεφανίδη ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης – ήταν συγκλονιστική στο Άμστερνταμ σημειώνοντας ρεκόρ αγώνων

Με άλμα στα 4.81 η Κατερίνα Στεφανίδη ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης – Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν συγκλονιστική στο Άμστερνταμ σημειώνοντας ρεκόρ αγώνων – Στην 4η θέση η Νικόλ Κυριακοπούλου

Κάποτε ήταν το ακόντιο (Βερούλη, Σακοράφα), πιο πρόσφατα το τριπλούν (Βασδέκη, Τσιαμήτα, Δεβετζή), αλλά πλέον το εθνικό μας άθλημα στον στίβο όσον αφορά τις γυναίκες είναι το άλμα επί κοντώ.

Κι από σήμερα το βράδυ η κορυφή της Ευρώπης ανήκει σε Ελληνίδα! Την εκπληκτική Κατερίνα Στεφανίδη η οποία στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Άμστερνταμ πήρε την πρώτη θέση με άλμα στα 4.81 μ., το οποίο αποτελεί και ρεκόρ αγώνων.

Η Στεφανίδη είχε εξασφαλίσει το χρυσό από τα 4.70 μ. που τα είχε περάσει με την πρώτη, καθώς η Ρωσίδα Ρίσιχ που αγωνίζεται με τα χρώματα της Γερμανίας τα πέρασε με τη δεύτερη και μετά απέτυχε στο επόμενο ύψος.

Ωστόσο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αφού κατέρριψε το ρεκόρ αγώνων (4.81) προσπάθησε να συντρίψει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ επιχειρώντας άλμα στα 4.94, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Πήρε όμως το χρυσό που έλειπε από την συλλογή της καθώς είχε ένα χάλκινο (στο Ευρωπαϊκό του Ζάγκερμπ το 2014) και ένα αργυρό (φέτος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στο Πόρτλαντ).

Στην 4η θέση του τελικού έμεινε η Νικόλ Κυριακοπούλου που σταμάτησε στα 4.55, καθώς απέτυχε να περάσει τα 4.65.
Πηγή:www.sport-fm.gr