Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας έχει γλυκιά… φατσούλα – Τι λέει στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας έχει γλυκιά… φατσούλα
Μπορεί ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης να μην εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, μπορεί να λέει πως όταν και όποτε τον συναντήσει κατ’ ιδίαν θα έχει μαζί του και μαγνητοφωνάκι, μπορεί να τον αποκαλεί… «χαρούμενο», αλλά στο βάθος τον… συμπαθεί!
Για παράδειγμα, με πληροφόρησε τα εξής: Αν αφαιρέσεις τον πολιτικό του λόγο και τις πολιτικές του πράξεις, ο Τσίπρας είναι ένας συμπαθής άνθρωπος, χαμογελάει συνέχεια. Και για να γίνει πιο πειστικός στη συμπάθεια που τρέφει προς τον Πρωθυπουργό, λέει: «Τον συμπαθώ έτσι κι αλλιώς. Εχει συν τοις άλλοις μια γλυκιά… φατσούλα».
Να σημειώσω ωστόσο ότι τόση εμπιστοσύνη και συμπάθεια τρέφει ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ προς τον Πρωθυπουργό που δεν θέλησε να τον ενημερώσει κατ’ ιδίαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων και προτίμησε να ενημερωθεί θεσμικά, αλλά με τη μέθοδο του… σπασμένου τηλεφώνου. Μόλις έμαθε ότι ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, ζήτησε συνάντηση με τον ΠτΔ για να του πει τι του είπε ο κ. Τσίπρας.
Τι λέει στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις 
Αλλά μη νομίζετε ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχασε και πολλά που ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι από τον Πρωθυπουργό. Μάλλον απέφυγε και τις ενδεχόμενες προτροπές του κ. Τσίπρα να στηρίξει τη συμφωνία και να ψηφίσει τα νομοσχέδια, προτροπές που έκανε, όπως έμαθα, στον Στ. Θεοδωράκη στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.
Ετσι κι αλλιώς ο κ. Μεϊμαράκης θα ψηφίσει τη συμφωνία, αφού θέλει την Ελλάδα στο ευρώ, και καλεί μάλιστα τον κ. Τσίπρα να πει το μεγάλο «Ναι».
Print Friendly, PDF & Email