Μετρά τις πληγές της η Ζάκυνθος: Ένας νεκρός, κατολισθήσεις και χείμαρροι

«Φούσκωσε» και πάλι χείμαρρος και διεκόπη η κυκλοφορία στην γέφυρα «Ξιφίτα» στο δρόμο των Αμπελοκήπων – Κλειστά τα σχολεία σήμερα στο νησί – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Με το πρώτο φως της ημέρας συνεργεία του δήμου Ζακύνθου και της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου άρχισαν να καταγράφουν προσεκτικά τις ζημιές που άφησε πίσω της η χθεσινή νεροποντή που έπληξε τη Ζάκυνθο.

Όλο το νησί θρηνεί τον άδικο χαμό του 33χρονου Γιώργου Ζουπάνου, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χθες στο Βανάτο και έχασε άδικα τη ζωή του. Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μια δυνατή μπόρα ξέσπασε στη Ζάκυνθο, δημιουργώντας εκ νέου προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο.

To θύμα της νεροποντής

Αναλυτικότερα, στην περιοχή του Κρυονερίου, υπήρξε κατολίσθηση και πτώση βράχων που έκλεισαν το δρόμο ενώ ακόμα κατολίσθηση υπήρξε και στην περιοχή του Δημοτικού σταδίου Ζακύνθου όπου πέτρες και χώματα έφυγαν από λόφο της περιοχής και κατέληξαν στο δρόμο.

Επίσης, «φούσκωσε» και πάλι χείμαρρος και διεκόπη η κυκλοφορία στην γέφυρα «Ξιφίτα» στο δρόμο των Αμπελοκήπων. Στο σημείο από χθες το βράδυ βρίσκεται η τροχαία αλλά και συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, που προσπαθούσαν να καθαρίσουν τον χείμαρρο.

Εν τω μεταξύ, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία της Ζακύνθου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και των προβλημάτων που δημιούργησαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις σε εγκαταστάσεις και στο οδικό δίκτυο. Χωρίς σχολικά δρομολόγια θα λειτουργήσει και το ΚΤΕΛ Ζακύνθου.