Μεξικό: «Απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς» ο γιος του Ελ Τσάπο

Ελεύθερος αφέθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο γιος του Μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ο οποίος απήχθη τη Δευτέρα στο παραθαλάσσιο θέρετρο Πουέρτο Βαγιάρτα, όπως γνωστοποίησε η οικογένειά του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Άλλοι πέντε άνδρες, οι οποίοι απήχθησαν μαζί με τον Γκουσμάν από το μπαρ ενός εστιατορίου επίσης απελευθερώθηκαν, ανέφερε ένα μέλος της οικογένειας του επικεφαλής του καρτέλ Σιναλόα, υπό τον όρο να παραμείνει ανώνυμο. «Διαπραγματευόμασταν συνεχώς και πλέον είναι ελεύθεροι και καλά στην υγεία τους», ανέφερε η πηγή.

Οι μεξικανικές δικαστικές αρχές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα την απελευθέρωση του Χεσούς Γκουσμάν και ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «η έρευνα συνεχίζεται».

Ο 29χρονος Χεσούς Γκουσμάν, γιος του βαρόνου των ναρκωτικών από τον πρώτο του γάμο, απήχθη από ένοπλους, μέλη του αντίπαλου καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο.

Η απαγωγή προκάλεσε ανησυχίες για πόλεμο συμμοριών. Οι αρχές φοβούνταν πως η Νέα Γενιά του Χαλίσκο θα εμπλακεί σε σύγκρουση με τη συμμορία του «Ελ Τσάπο», ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι φυλακισμένος στη Σιουδάδ Χουάρες (βόρεια) εν αναμονή της πιθανής έκδοσής του στις ΗΠΑ.