Μεγάλο κέντρο στη Μύκονο κινδυνεύει με λουκέτο μετά το «ντου» για αποδείξεις

Τα «μεγάλα ψάρια» της νυχτερινής διασκέδασης μπήκαν στο στόχαστρο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων την εβδομάδα που πέρασε καθώς βρέθηκαν στηνΜύκονο και από ότι φαίνεται η ψαριά ήταν καλή είτε σε έσοδα είτε σε πρόστιμα.

Συγκεκριμένα κλιμάκιο με επτά άτομα από το γραφείο της περιφέρειας Πειραιά και Νήσων της ΓΓΔΕ βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο beach bar Rakkan στο Καλό Λιβάδι όπου εμφανιζόταν ο Σάκης Ρουβάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news247 από ελέγχους που έγιναν η εταιρεία δεν είχε προχωρήσει στην έκδοση 12 αποδείξεις όπου η διασταύρωση με τα «τραπέζια» έδειξε ότι μικρότερη αντιστοιχούσε σε 500 ευρώ και η υψηλότερη έφτανε τα 12.000.

Καθώς ο αριθμός των αποδείξεων που δεν κόπηκαν (12) υπερβαίνει των αριθμό των 8 αναμένεται να ενεργοποιηθεί αύριο Δευτέρα η αρμόδια ΔΟΥ και να εισηγηθεί το κλείσιμο της επιχείρησης όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στο Nammos όπου εμφανίζονταν ο Αντώνης Ρέμος κατά την επίσκεψη του κλιμακίου του ΓΓΔΕ.

Πιθανόν και να έπαιξε ρόλο ότι η επιχείρηση ήταν γνώστης της παρουσίας του κλιμακίου στο νησί, από την «έφοδο» στο Rakkan, και όλα κύλησαν μέσα στην φορολογική νομιμότητα το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news247 το συγκεκριμένο βράδυ το Nammos «τζίραρε» 1.000.000 ευρώ από τα οποία το κράτος πρόσθεσε στα έσοδα του περίπου 200.000 ευρώ μόνο από τον ΦΠΑ των αποδείξεων που κόπηκαν.

Τέλος ελεγχοι πραγματοποιήθηκαν από Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και στην Τήνο όπου η παραβατικότητα «χτύπησε κόκκινο» αγγίζονταν το 80%. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες ελέγχθηκαν 18 επιχειρήσεις από τις οποίες οι 14 βρέθηκαν να μην έχουν κόψει αποδείξεις.