Μαρινόπουλος: Για άλλη μια φορά ο Σκλαβενίτης σώζει την κατάσταση

Για άλλη μια φορά ο Σκλαβενίτης σώζει την κατάσταση, αυτή την φορά με της Alpha Bank, και της Eurobank, αφού, εκρίθηκε ομόφωνα σχέδιο διάσωσης για την Μαρινόπουλος, ενώ όπως φαίνεται Εθνική και Πειραιώς ετοιμάζονται να λάβουν παρόμοιες αποφάσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο, θα χορηγηθεί στην νέα εταιρεία, η οποία θα ανήκει στο σκλαβενίτη, το ποσό των 360 εκατ. ευρώ δάνειο διάρκειας δέκα ετών με χαμηλό επιτόκιο και εξόφληση του μεγαλύτερου μέρους στη λήξη. Το επιτόκιο, είναι μόλις 1,5% και οι τράπεζες διατηρούν το δικαίωμα μετοχοποίησης του δανείου και απόκτησης του 25% της νέας εταιρείας.

Την νέα εταιρεία θα την κατέχει κατά 100% ο Σκλαβενίτης, που θα διαθέσει 75 εκατομμύρια φέτος για τη χρηματοδότησή της και άλλα 55 εκατομμύρια το δεύτερο χρόνο. Τα συνολικά κεφάλαια των 485 εκατομμυρίων ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για κεφάλαιο κίνησης, καθώς και για μερική εξόφληση των προμηθευτών. Ακόμα, οι οφειλές προς τους προμηθευτές προβλέπεται να ¨κουρευτούν¨ σε ποσοστό που θα φτάνει ακόμα και στο 50%. Τέλος η διάσωση της Μαρινόπουλος θα γίνει μέσω του άρθρου 106 β και θ του πτωχευτικού κώδικα.