Μαγνησία: Μαθητής γυμνασίου προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα

Κρούσμα μηνιγγίτιδας  σε 15χρονο μαθητή του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου, σήμανε συναγερμό τόσο στη σχολική οικογένεια όσο και σε επίπεδο υγειονομικών υπηρεσιών.

Ο μαθητής της Γ’ τάξης του Γυμνασίου έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου του παρέχεται ιατρική φροντίδα. Καθηγητές και συμμαθητές του λαμβάνουν προληπτικά φαρμακευτική αγωγή, ενώ στους χώρους του σχολείου όπως και του κτιρίου του Γενικού Λυκείου που συστεγάζονται θα γίνει σήμερα το πρωί απολύμανση.

Ο μαθητής μεταφέρθηκε χθές το απόγευμα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου. Μάλιστα, την ίδια ημέρα το πρωί και τελευταία ημέρα των μαθημάτων για τη σχολική χρονιά, ο 15χρονος δεν είχε πάει στο σχολείο. Οι θεράποντες γιατροί, έκριναν αναγκαία τη μεταφορά του στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπως και έγινε.

Οι μαθητές του Γυμνασίου, περνούσαν από την πόρτα του προαυλίου προκειμένου να μπουν στις αίθουσες και να παραλάβουν από τους καθηγητές τους το πρόγραμμα των ενδοσχολικών εξετάσεων που ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαΐου.

Οι καθηγητές τους περίμεναν στην αυλή κι αντί για τις αίθουσες του Γυμνασίου, τους οδήγησαν σε αίθουσα του Λυκείου, όπου τους ανέφεραν για το κρούσμα μηνιγγίτιδας. Σύμφωνα και με τις οδηγίες που δόθηκαν τόσο από τη Διεύθυνση Υγείας όσο και από την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να ακολουθήσουν για μία ημέρα προληπτική φαρμακευτική αγωγή.

Print Friendly, PDF & Email