Μέσα σε 24 ώρες σημειώθηκαν τρία περιστατικά Κρήτη: Αεροδιακομιδή νεογνού με στρατιωτικό ελικόπτερο

Ενα Chinοok της Αεροπορίας Στρατού μετέφερε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” ένα νεογνό από τη Ρόδο, το οποίο αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, λίγες ώρες μετά που ήρθε στη ζωή

Δεν έχουν τέλος οι αεροδιακομιδές προς το Ηράκλειο, καθώς μέσα σε 24 ώρες σημειώθηκαν τρία περιστατικά με τα εναέρια μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων να λειτουργούν κυριολεκτικά ως ο από μηχανής Θεός για ασθενείς που το είχαν ανάγκη!

Αυτή τη φορά η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ελικόπτερο CH-47D Chinοok της Αεροπορίας Στρατού μετέφερε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” ένα νεογνό από τη Ρόδο, το οποίο αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, λίγες ώρες μετά που ήρθε στη ζωή!

Στο ΕΚΑΒ σήμανε συναγερμός προκειμένου η μεταφορά του νεογνού προς το Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου να εξελιχθεί ομαλά, ενώ ζητήθηκε και θερμοκοιτίδα στο ασθενοφόρο που το παρέλαβε.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μεσημέρι υπήρξε άλλη μία επιχείρηση μεταφοράς ενός βρέφους από τη Γαλλία στο Ηράκλειο και η οποία πραγματοποιήθηκε με το αεροσκάφος VIP  της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”. Το αεροσκάφος επιστρατεύτηκε για τη μεταφορά ενός βρέφους, το οποίο ήταν διασωληνωμένο και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να διακομιστεί στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Επίσης την Κυριακή (17/7), ένα Ελικόπτερο CH-47D Chinook της Αεροπορίας Στρατού για την αεροδιακομιδή γυναίκας πολυτραυματία, από τη Ρόδο στο Ηράκλειο!

Πηγή: ekriti.gr