Μάρτιν Σουλτς: Η ελληνική κυβέρνηση με εκνευρίζει

 

Η ελληνική κυβέρνηση με εκνευρίζει δήλωσε χθες το βράδυ σε τηλεοπτικό σόου ο προέδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. «Οι Έλληνες, όπως ο κύριος Βαρουφάκης, μου σπάνε τα νεύρα», υποστήριξε ο Μάρτιν Σουλτς στη συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση και πρόσθεσε: «Οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις απέτυχαν. Εμείς έχουμε κάνει αρκετές κινήσεις, τώρα, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αναλάβει τις ευθύνες της».

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου “ZDF” με παρουσιάστρια την Μέιμπριτ Ίλνερ, ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης τάχθηκε επίσης κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, επισημαίνοντας ότι, κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτομάτως και αποχώρησή της από την Ε.Ε.

Ο Σουλτς δεν παρέλειψε, ωστόσο, να παραδεχτεί ότι, αν και είναι επιθυμητή μία συμφωνία των Αθηνών με τους εταίρους, ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και κοπιαστικός. Ο πρόεδρος της Ευρωκοινοβουλίου και οι υπόλοιποι καλεσμένοι στην εκπομπή, μίλησαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας και των πιστωτών της, για τα νέα μέτρα που θέλουν οι δανειστές των Αθηνών αλλά και την πιθανότητα εξόδου από την ευρωζώνη. Θέμα της εκπομπής ήταν το μέλλον της Ευρώπης και στο πάνελ βρισκόταν και ο Γιώργος Χόνδρος, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.