ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»- Τα 115 τρισ. και το… τεστ DNA του Αρτέμη Σώρρα

ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

Το πανελληνιο γνώρισε τον Αρτέμη Σώρρα το φθινόπωρο του 2011 όταν εμφανίστηκε με ένα πακέτο μετοχών μιας ξεχασμένης τράπεζας, η οποία είχε κλείσει πριν από 70 χρόνια, και ισχυρίστηκε ότι η αξία τους ξεπερνούσε τα 650 δισεκατομμύρια ευρώ. Πολύ λογικά αντιμετωπίστηκε με θυμηδία από τους περισσότερους αλλά ταυτόχρονα έγινε «αγαπημένο παιδί» των ανθρώπων που γοητεύονται από μια καλή θεωρία συνωμοσίας.

Οταν διαπιστώθηκε ότι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής μπορούσε κάποιος να αγοράσει με ένα δολάριο στο eBay η ιστορία άλλαξε. Το θηριώδες ποσό των 650 δισ. προερχόταν πλέον από αμερικάνικα χρεόγραφα και μέσω της οργάνωσης End National Debt θα χρησιμοποιούνταν για να διαγραφεί το χρέος της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ θα έμεναν και πολλά δισεκατομμύρια στην άκρη για μια δύσκολη στιγμή. Οταν και αυτή η ιστορία αποδείχτηκε πολύ καλή για να είναι αληθινή, ο Αρτέμης Σώρρας φάνηκε να αποτραβιέται από το προσκήνιο, αλλά στην πραγματικότητα οργάνωνε μεθοδικά το επόμενο βήμα του. Η ομιλία του την προηγούμενη εβδομάδα σε μια κατάμεστη αίθουσα στην Τρίπολη και η αρχαιοπρεπής τελετή στην Αρχαία Ολυμπία, η οποία έμοιαζε με κάτι ανάμεσα σε σπονδή στο δωδεκάθεο και αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, ήταν αρκετές για να υπενθυμίσουν σε όλους ότι ο Αρτέμης Σώρρας δεν εγκατέλειψε ποτέ το σχέδιό του να αποδώσει στον ελληνικό λαό τον πακτωλό χρημάτων που δικαιωματικά του ανήκουν.

Και όχι μόνο δεν το εγκατέλειψε, αλλά πλέον τινάζει την μπάνκα στον αέρα. Τα 600 δισεκατομμύρια με τα οποία θα εξαφάνιζε το χρέος της Ελλάδας και της Κύπρου μοιάζουν με φιλοδώρημα, αφού το ποσό που αποτελεί «κληρονομικό πλούτο του έθνους» και είναι κατατεθειμένο στις ελληνικές τράπεζες ξεπερνά τα 115 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ο Αρτέμης Σώρρας λέει στους πολίτες που συγκεντρώνονται στις ομιλίες του ή έχουν γίνει μέλη στην «Ελλήνων Συνέλευσις» -τον φορέα με τον οποίο σχεδιάζει να κατέβει στις εκλογές όταν ευνοήσουν οι συνθήκες- ότι αρκεί ένα εξώδικο στην Εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες για να καλυφθούν από αυτούς τους λογαριασμούς όλες οι τρέχουσες και μελλοντικές υποχρεώσεις τους.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι βρίσκει ευήκοα ώτα σε έναν καθόλου ευκαταφρόνητο αριθμό πολιτών. Εντελώς αθόρυβα τους τελευταίους μήνες έχουν δημιουργηθεί ή είναι υπό σύσταση 181 γραφεία της «Ελλήνων Συνέλευσις» σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές όπως τα Φαλάσαρνα στα Χανιά και η Καρυανή στην Καβάλα.

Επισκέφθηκα το γραφείο της Δάφνης για να μιλήσω με τα μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» και να διαπιστώσω αν έχουν πειστεί πέρα από κάθε αμφιβολία για τους ισχυρισμούς του Σώρρα ή αν υπάρχει στο μυαλό τους έστω και ένας σπόρος αμφιβολίας. Ισχύει ξεκάθαρα το πρώτο. Και ισχύει επειδή ο Αρτέμης Σώρρας, τον οποίο συνάντησα αναπάντεχα εκεί, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ερωτήσεις επί της ουσίας. Οταν άνοιξα τη συζήτηση για την προέλευση των χρημάτων έφυγε εκνευρισμένος λέγοντας στον συνεργάτη του: «όταν έρθει αυτός να παραλάβει το εξώδικο για να το καταθέσει στην Εφορία να μην τον δεχτείς».

 

Αριστερά, ο Αρτέμης Σώρρας και πάνω δεξιά στιγμιότυπο από την αρχαιοπρεπή τελετή των υποστηρικτών του στην Αρχαία Ολυμπία.

Πάνω, τα μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» Βασίλης Θεοδωρόπουλος, Δημήτρης Βασιλειάδης και Ηλίας Μπασικιώτης.

Αριστερά, ο Αρτέμης Σώρρας και πάνω δεξιά στιγμιότυπο από την αρχαιοπρεπή τελετή των υποστηρικτών του στην Αρχαία Ολυμπία. Πάνω, τα μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» Βασίλης Θεοδωρόπουλος, Δημήτρης Βασιλ

 

Οσο άκουγα τις φωνές του από τον διάδρομο, ο Βασίλης Θεοδωρόπουλος προσπαθούσε να εξηγήσει τη συμπεριφορά του: «Εχει αφήσει οικογένεια και περιουσία για να ελευθερώσει την Ελλάδα. Και δεν μπορεί να δεχτεί ότι δεν τον καταλαβαίνουν οι άνθρωποί του».

Πριν φύγει, πάντως, ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι όχι μόνο να κατέβει στις εκλογές με την «Ελλήνων Συνέλευσις» αλλά και να κυβερνήσει. Φαίνεται, μάλιστα, πολύ σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. «Οταν έρθω στα πράγματα θα κάνω τεστ DNA σε όλους» είπε, επιβεβαιώνοντας ότι, πέρα από την οικονομική σωτηρία της Ελλάδας, ο λόγος του είναι βαθιά εθνικιστικός και αντισημιτικός, όπως προκύπτει και από τα κείμενα που αναρτά στο Facebook. «Δυστυχώς από αυτά τα χρήματα πληρώνονται οι οφειλές όλων των ΑΦΜ της Ελλάδας, ακόμα και ανθρώπων που δεν είναι Ελληνες», είπε.

Τα χρήματα
Τι είναι όμως αυτά τα 115 τρισ. που ανήκουν αναλογικά σε όλους όσοι έχουν ΑΦΜ σε αυτήν τη χώρα και με αυτά μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους καταθέτοντας απλά ένα δωδεκασέλιδο εξώδικο στην Εφορία, στο ασφαλιστικό ταμείο και στην τράπεζα; Με λίγα λόγια είναι το ποσό που αναλογεί στην Ελλάδα -και η κληρονομιά των πολιτών της- από ένα παγκόσμιο καταπίστευμα που δημιουργήθηκε όταν υπογράφηκε η συνθήκη του Μπρέτον Γουντς με την οποία καθιερώθηκε το σύστημα των σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών. Στην πορεία αυτό επενδύθηκε και «αβγάτισε» φτάνοντας το συγκεκριμένο ποσό, το οποίο είναι μεγαλύτερο από το παγκόσμιο ΑΕΠ.

 

Η πρώτη σελίδα του κειμένου του 112 σελίδων με την «εγγύηση» του «Λαού των Νησιών των Φιλιππίνων» και του «Οργανισμού Ηνωμένου Εθνους».
Η πρώτη σελίδα του κειμένου του 112 σελίδων με την «εγγύηση» του «Λαού των Νησιών των Φιλιππίνων» και του «Οργανισμού Ηνωμένου Εθνους».

 

Το έγγραφο που υποτίθεται πως αποδεικνύει την ύπαρξη του ποσού, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με τη συνθήκη του Μπρέτον Γουντς. Είναι ένα φωτοτυπημένο κείμενο 112 σελίδων από το 2007, το οποίο μπορεί κάποιος να διαβάσει σε πολλές γωνιές του Διαδικτύου που έχουν σχέση ή είναι φιλικές προς την «Ελλήνων Συνέλευσις». Στον τίτλο του αναφέρεται μια «Επιτροπή των 300», ο «Λαός των Νησιών των Φιλιππίνων» και ο ΟΗΕ, ο οποίος σε παιδαριώδη αγγλικά αναγράφεται ως «Οργανισμός Ηνωμένου Εθνους».

Στην πρώτη κιόλας πρόταση του κειμένου μαθαίνουμε ότι το θηριώδες παγκόσμιο καταπίστευμα άρχισε να δημιουργείται από τον βασιλιά Μπερνάρντο Κάρπιο, έναν ήρωα της μυθολογίας των Φιλιππίνων αντίστοιχο με τον Ηρακλή, πριν από αιώνες. Περιλαμβάνονται αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών -και από την Ελλάδα- με θηριώδη ποσά και ονόματα όπως «Βασιλιάς Δαβίδ», «Πνευματικό Αγόρι» και «Λευκό Πνευματικό Παιδί».

Στο τέλος υπάρχουν και οι ύποπτα όμοιες υπογραφές δεκάδων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και αυτές του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη. Η υπογραφή του κ. Παπούλια που βλέπουμε στο έγγραφο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική, όπως απέδειξαν οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα «Ελληνικά Hoaxes». Ο Αρτέμης Σώρρας χρησιμοποιεί αυτό το έγγραφο για πείσει ότι οι Ελληνες πολιτικοί έχουν αποδεχτεί και συνυπογράψει την ύπαρξη των χρημάτων. Οσο για τους ανθρώπους που έχουν πειστεί; Ο Ηρακλής των Φιλιππίνων έχει φροντίσει για να εξοφληθούν οι οφειλές τους…

Χωρίς αμφιβολίες

 

Το «μαγικό» έγγραφο που… νικά την Εφορία.
Το «μαγικό» έγγραφο που... νικά την Εφορία.

 

Οι πολίτες που συμμετέχουν στις συναθροίσεις της «Ελλήνων Συνέλευσις», και είναι πολλοί όπως φάνηκε από την επίσκεψη στο γραφείο της Δάφνης, έχουν αποδεχτεί όλα τα παραπάνω ξεκάθαρα και χωρίς αμφιβολίες. Αντί να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, καταθέτουν κατά εκατοντάδες την εξώδικη δήλωση με τους ισχυρισμούς του Σώρρα. Αποτελούν επίσης και μια αριθμητικά ικανή μάζα που θα τον υποστηρίξει όταν και αν αποφασίσει να πολιτευτεί. «Είναι δίκαιο να έχουμε καταθέσεις τόσων τρισεκατομμυρίων σε λογαριασμούς και να μας το κρύβουν από τη μέρα που γεννηθήκαμε; Θέλω να μάθω όλες τις απαντήσεις γι’ αυτά τα χρήματα που μας έχουν κλέψει.

Ολη μας τη ζωή πληρώνουμε ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε καταπληκτική υγεία, παιδεία και αιεφόρο ανάπτυξη» λέει ο Δημήτρης Βασιλειάδης.

Οπως φαίνεται κανένας από τους ανθρώπους που έχουν πειστεί από τους ισχυρισμούς του Αρτέμη Σώρρα δεν ανησυχεί για τις συνέπειες που θα έχει αν δεν πληρώσει τις οφειλές του. «Δεν έχω πληρώσει την Εφορία και κατέθεσα το εξώδικο. Προς το παρόν δεν με έχει ενοχλήσει κανένας και συνεπώς δεν έχω υποστεί βλάβη. Αν έρθουν μετά από χρόνια και μου κάνουν κατάσχεση, τότε θα αμυνθώ με τα νομικά όπλα που έχουμε», λέει ο Β. Θεοδωρόπουλος.

Ο εγγυητής και η ανάπτυξη
«Μόνο στην πόλη μας έχουμε στείλει 711 εξώδικα για πληρωμές οφειλών. Ο Σώρρας είναι εγγυητής για να ξεχρεωθούν τα ΑΦΜ και να μείνουν πολλά τρισεκατομμύρια για ανάπτυξη», λέει ο Ηλίας Μπασικιώτης από την Τρίπολη.

 

 

Φωτογραφία από την ιστοσελίδα «Eλληνικά Hoaxes» που δείχνει πως η υπογραφή του Κάρολου Παπούλια στο εν λόγω κείμενο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική.
Φωτογραφία από την ιστοσελίδα «Eλληνικά Hoaxes» που δείχνει πως η υπογραφή του Κάρολου Παπούλια στο εν λόγω κείμενο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ
Δεν πιάνει το «τρικ» με το εξώδικο, λένε οι φοροτεχνικοί

Για τους πολίτες που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις οφειλές τους, μοιάζει δελεαστική η ιδέα ότι απλά θα καταθέσουν ένα εξώδικο στην Εφορία και τα χρήματα θα πληρωθούν από λογαριασμούς τους που περιέχουν 115 τρισεκατομμύρια.

Oπως εξηγεί όμως ο φοροτεχνικός Γιώργος Κορομηλάς, όποιος δεν καταβάλει τα οφειλόμενα επικαλούμενος ένα έγγραφο που δεν έχει βάση, θα υποστεί τις συνέπειες. «Ο καθένας είναι υποχρεωμένος να καταβάλει μέσα στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί τα ποσά που οφείλει. Οποιοδήποτε ποσό δεν καταβληθεί σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 73 του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (Ν.4174/2013), θα τοκιστεί με μηνιαίο επιτόκιο 0,73%» εξηγεί και συμπληρώνει: «Υπάρχουν επίσης και οι διαδικασίες για την αναγκαστική είσπραξη οφειλών σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εισόδων. Για ποσά πάνω από 500 ευρώ θα γίνουν κατασχέσεις κινητών και ακινήτων που βρίσκονται στα χέρια του οφειλέτη. Υπάρχει και το μέτρο της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων. Oλα αυτά ρυθμίζονται με μια εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (ΠΟΛ.1109/2014). Συνεχίζει, πάντως, να ισχύει το ακατάσχετο από μισθούς και συντάξεις γι’ αυτούς που έχουν δηλώσει συγκε-κριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς».

Τέλος, αν οι οφειλές υπερβαίνουν τα 100.000 ευρώ και περάσουν τέσσερις μήνες από την ημερομηνία πληρωμής μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη η οποία επιφέρει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους.

Στέλιος Βογιατζάκης
svogiatzakis@pegasus.gr