ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ που ξεσκεπάζει ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΥΠΕΡΑΞΙΑ

Η συγκέντρωση του κλάδου έχει ξεκινήσει καθώς μεγάλοι όμιλοι (Ebay, Amazon, Fed-Ex κλπ) δημιουργούν κρίσιμα μεγέθη ώστε να εκμεταλλευθούν τις συνέργειες που προκύπτουν από σημεία πώλησης, αποθήκες και μεταφορικό κόστος.

  • Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε μια νέα εξαγορά στην Ολλανδία (PostNL– Dynagroup) που έρχεται σε συνέχεια της εξαγοράς της UKMailαπό την DeutschePost.
  • Σε αυτό το κύκλο των εξαγορών είναι λογικό οι αποτιμήσεις να «τσιμπάνε» καθώς ο κλάδος χαρακτηρίζεται για τις ταμειακές ροές και τις συστηματικές αυξήσεις στον κύκλο εργασιών.

Γρηγορότερο δίκτυο σημαίνει περισσότερα δέματα, περισσότερες μεταφορές άρα περισσότερα έσοδα. Με την εισαγωγή των drones στον κύκλο της παράδοσης αναμένεται να ανοίξει το παιχνίδι ακόμα και για παραδόσεις εντός της ίδιας ημέρας.

  • ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ που ξεσκεπάζει ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΥΠΕΡΑΞΙΑ

Κατά καιρούς τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν βρεθεί στο επίκεντρο φημολογίας για πώληση ποσοστού σε στρατηγικό επενδυτή ή για είσοδο στο Χρηματιστήριο.

Από τις εισηγμένες του Χ.Α. δύο εταιρίες και συγκεκριμένα οι Quest (ACS Courier) και Φουρλής (Speedex 49%) διατηρούν ποσοστά σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην μεταφορά δεμάτων.

ΜΑΛΙΣΤΑ για την Quest – (όπου τα νούμερα είναι πιο ξεκάθαρα αφού αναφέρονται αναλυτικά στους τριμηναίους ισολογισμούς) – η αξία της εταιρίας με βάση τους χρηματιστηριακούς δείκτες αποτίμησης θα κυμαίνονταν μεταξύ 65 και 98 εκατ. ευρώ.

ΔΕΔΟMENOY ότι η Quest διαπραγματεύεται σε κεφαλαιοποίηση 98 εκατ. ευρώ η αποτίμηση των δύο θυγατρικών της (Real Estate και ΑCS Courier) με βάση τις συγκριτικές αποτιμήσεις και την Καθαρή αξία Ενεργητικού (NAV) υπερκαλύπτουν την τρέχουσα αποτίμηση της Holding.

  • TOΥΤEΣTIN και για να το κάνουμε πιο λιανά…

ΣΤΑ 100 εκατ. ευρώ αγοράζει κανείς δωρεάν την Cardlink, την Unisystems, την Info-Quest, την αντιπροσώπευση και την λιανική της Apple… Ακόμα και αν εφαρμόσει κανείς ένα πολύ υψηλό συντελεστή έκπτωσης λόγω του συμμετοχικού χαρακτήρα της εταιρίας.

Μ.ΧΑΤΖ.