Λιποαναρρόφηση οδήγησε σε θάνατο 29χρονη – Έξαλλη η αδελφή της απειλεί

«Κάναμε δεύτερη νεκροψία που έδειξε ότι η αδελφή μου ήταν διάτρητη σε περισσότερα από τέσσερα σημεία στο δεξιό της πνεύμονα, γεγονός που προκάλεσε αιμορραγία που οδήγησε τελικά στο θάνατό της», δηλώνει η Άντρεα Σαρμόνικας

Τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή της η ομογενής Εβίτα-Νικόλ Σαρμόνικας από την Αυστραλία αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στο Μεξικό η οικογένεια της άτυχης κοπέλας, που πέθανε στις 20 Μαρτίου του 2015 έπειτα από τοποθέτηση εμφυτεύματος στους γλουτούς της.

«Οι δολοφόνοι της Εβίτας θα πληρώσουν», λέει η αδελφή της ομογενούς που πέθανε σε επέμβαση πλαστικής

«Η Εβίτα ήταν μια νέα και υγιής 29χρονη κοπέλα. Πέθανε ενώ υποβαλλόταν σε λιποαναρρόφηση στους γλουτούς στο ιατρείο του πιστοποιημένου πλαστικού χειρούργου Δρ. Βίκτορ Μάνουελ Ραμίρεζ Χερνάντεζ στο Μεξικάλι της πολιτείας Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικό», τόνισε η αδελφή της 29χρονης, Άντρεα Σαρμόνικας, προσθέτοντας πως «από την αρχή η μητέρα μου κι εγώ θέλαμε να έρθει το άψυχο σώμα της αδελφής μου πίσω στην Αυστραλία. Μας ζητήθηκε να εκχωρήσουμε τη συγκατάθεσή μας για την υπόθεση επί πολλών περιπτώσεων. Ωστόσο, καταστήσαμε σαφές ότι πρωταρχικός μας σκοπός για το ταξίδι μας στο Μεξικό είναι να αποκαταστήσουμε όλη την αλήθεια και να δώσουμε περισσότερες διευκρινίσεις γύρω από το θάνατο της αδελφής μου προτού λάβουμε την απόφαση να επιστρέψουμε στην Αυστραλία».

«Δεν θα φύγω από το Μεξικό μέχρι τα άτομα τα οποία συμμετείχαν στη χειρουργική επέμβαση που προκάλεσε το θάνατο της αδελφής μου να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη. Φαίνεται ότι τα προσωπικά συμφέροντα και η έλλειψη εκπαίδευσης γύρω από την αισθητική χειρουργική έχουν οδηγήσει στην προώθηση ιατρών που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα για την άσκηση αισθητικής χειρουργικής», σημειώνει η αδελφή της Εβίτας, κάνοντας παράλληλα λόγο για «λόμπι» ιατρών, που έχουν λάβει πιστοποίηση χωρίς να έχουν γνώσεις και που καθημερινά παίζουν με τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων χωρίς να επεμβαίνει κανείς.

«Ευτυχώς άνοιξαν πολλές πόρτες για εμάς, ώστε να δούμε την αλήθεια δημοσιευμένη και να προσφύγουμε με όλα τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη. Έχουμε λάβει στήριξη από τις αρχές του Μεξικού κι η αυστραλιανή πρεσβεία επαγρυπνεί για να εξασφαλίσει ότι αυτές οι έρευνες θα οδηγήσουν στην αλήθεια και στη Δικαιοσύνη. Ζητήσαμε και πληρώσαμε μία δεύτερη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε από επαγγελματίες ιατροδικαστές. Σε αντίθεση με ό, τι είχε αποφανθεί ο γιατρός του Γενικού Εισαγγελέα της Πολιτείας της Μπάχα της Καλιφόρνια η δεύτερη νεκροψία έδειξε ότι η αδελφή μου ήταν διάτρητη σε περισσότερα από τέσσερα σημεία στο δεξιό της πνεύμονα, γεγονός που προκάλεσε αιμορραγία που οδήγησε τελικά στο θάνατό της. Η Εβίτα δεν πέθανε από μη θρομβωτική πνευμονική εμβολή, όπως πρώτα είχαμε ενημερωθεί» αποκαλύπτει ακόμη.

«Το πόρισμα της δεύτερης νεκροψίας το καταθέσαμε στις αρχές μέσω των κατάλληλων ποινικών διαδικασιών. Επιπλέον, έχουμε ζητήσει ο εισαγγελέας να λάβει πληροφορίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας για να δούμε αν ο Δρ. Βίκτορ Μάνουελ Ραμίρεζ Χερνάντεζ, ο οποίος είναι διαπιστευμένος ειδικός στην Πλαστική κι Επανορθωτική Χειρουργική, έχει τις γνώσεις, την κατάρτιση και τις απαραίτητες άδειες για την εκτέλεση λιποαναρρόφησης και τοποθέτησης εμφυτεύματος στους γλουτούς, όπως έκανε στην αδελφή μου. Καλώ τις μεξικανικές αρχές και την αυστραλιανή κοινότητα να συνεχίσει να μας υποστηρίζει και να μην αφήσουμε τον Δρ. Βίκτορ Μάνουελ Ραμίρεζ Χερνάντεζ και όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για το θάνατο της αδελφής μου, να διαφύγουν της Δικαιοσύνης και να μην απολογηθούν για την ιατρική αμέλειά τους», σημειώνει, ακόμη, η αδελφή του θύματος.

«Η συνείδησή μου δεν θα μου επιτρέψει να εφησυχάσω γνωρίζοντας ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που τέθηκαν στη διάθεσή μου, προκειμένου να αποφευχθεί ένα άτομο ή μία οικογένεια να υποστεί μια παρόμοια απώλεια όπως αυτή της αδελφής μου. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε για να γυρίσει πίσω η Εβίτα σε εμάς. Ποτέ δεν θα είμαστε σε θέση να καλύψουμε το τεράστιο κενό που έχει απομείνει στην καρδιά της μητέρας μου, στην καρδιά της κοινότητας μας, αλλά και στη δική μου. Αλλά μπορούμε, και θα δουλεύουμε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι ο θάνατος της Εβίτα δεν ήταν μάταιος. Προσκαλούμε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθειά μας με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί, ώστε οι υπεύθυνοι για τον θάνατο της αδελφής να μη μείνουν ατιμώρητοι και οι δράστες να μη διαφύγουν της Δικαιοσύνης», σημείωσε η Άντρεα Σαρμόνικας, προσθέτοντας πως «αυτό το Σαββατοκύριακο η οικογένεια ενός άλλου θύματος του Δρ. Βίκτορ Μάνουελ Ραμίρεζ Χερνάντεζ θα έρθει να μας συναντήσει. Μία από τις αδελφές του θύματος μου περιέγραψε την ανικανότητα της να συνεχίσει με την υπόθεση θανάτου της αδελφής της το 2014 λόγω έλλειψης χρηματικών πόρων. Αισθάνεται ότι αν είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί κι άλλο, ίσως η Εβίτα να ήταν ακόμα μαζί μας. Αλλά τώρα η οικογένειά της νιώθει περισσότερη γαλήνη γνωρίζοντας ότι τελικά τα πράγματα αυτή τη φορά θα γίνουν σωστά. Όλοι τους παίζουν σημαντικό ρόλο στην παροχή δύναμης στην οικογένειά μου, ώστε να μη χαθεί αυτή η ευκαιρία για να αποφευχθούν μελλοντικές τραγωδίες».