Λεωφ. Αθηνών 110: Εν αφθονία μεν, εν συντομία δε…

 • Την δεύτερη στη σειρά συνεδρίαση πάνω από τον ΚΜΟ των 200ΗΜ κατέγραψε ο ΓΔ, που σταδιακά ενδυναμώνει την βραχυπρόθεσμη ανοδική του τάση. Η αντίσταση οριοθετείται στις 621 μονάδες ενώ χθες είχαμε κλείσιμο στα όρια της υπεραγορασμένης ζώνης.
 • ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ αυτή την φορά όσοι Traders επέμειναν στις Συστημικές μετοχικές αξίες και δεν αποβιβάσθηκαν νωρίς. Πάντα τέτοια…
 • ΣΥΝΕΤΡΙΨΑΝ κάθε αντίσταση σε χρόνο dt… Mε άνοδο 7,11% στις 770,33 μονάδες με την αξία των συναλλαγών σε 54,34 εκατ. ευρώ δηλ. το 66,3% του συνολικού τζίρου…Και +19,80% στο 3ήμερο…
 • ΕΥΡΩΒ: +30,9% στο 3ήμερο… ΕΤΕ: +16,7%… ΠΕΙΡΑΙΩΣ +29,3% και ΑΛΦΑ +13%…
 • ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο σερί των θετικών συνεδριάσεων και στο ΧΠΑ, χθες με την λήξη των συμβολαίων Νοεμβρίου. Σημαντική η καθίζηση των συναλλαγών στα συμβόλαια του δείκτη, ενώ νέα αύξηση του όγκου σημειώθηκε στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (108.502 συμβόλαια).

  Στα 8.161 συμβόλαια του δείκτη, οι ανοιχτές θέσεις για τον πρώτο μήνα (Δεκέμβριος).

  Το συμβόλαιο του FTSE (συνολικά 3.808) κινήθηκε μεταξύ 1.596 και 1.641,75 μονάδων και έκλεισε με υποτίμηση 0,50%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

 • ΟΠΑΠ Ι: Ήρθε η ώρα των VLT’s. Μετά την αλλαγή του κανονισμού που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα ο δρόμος για την εγκατάσταση των παιγνιομηχανών έχει ουσιαστικά ανοίξει. Ο ΟΠΑΠ σε πρώτη φάση θα εγκαταστήσει 16.500 δικές του μηχανές.
 • Για το σκοπό αυτό έχουν ήδη ενοικιαστεί 100 περίπου αίθουσες σε όλη την επικράτεια οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν 2.500 μηχανές. Επιπλέον σύμφωνα με τον νέο κανονισμό κάθε πρακτορείο θα μπορεί να φιλοξενεί σε ξεχωριστή αίθουσα έως 3 καμπίνες.
 • Δεδομένου του ότι ο αριθμός των συνολικών πρακτορείων του δικτύου του ΟΠΑΠ είναι περίπου 4.500 και οι αποθήκες της οδού Αθηνών 112 έχουν περί τις 9.500 μηχανές η πρώτη φάση θα τελειώσει ίσως και μέσα στο 2017 ή τουλάχιστον θα έχει ένα ποσοστό κάλυψης κοντά στο 90%.
 • Η πρώτη μηχανή αναμένεται να λειτουργήσει το Φεβρουάριο του 2017 άρα στα αποτελέσματα το πρώτο ικανό μετρήσιμο μέγεθος θα εμφανιστεί στο δεύτερο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς. Οι προτεραιότητα στα πρακτορεία
 • ———————————–

  Chartist Trader@ApoManth

  μετά την ανοδική τμήση του 1,69€ το επόμενο επίπεδο αντίστασης εντοπίζεται στα 1,86 με 1,90€..

  …………………….

  Μερίσματα: Λίγο πριν την εκπνοή της χρονιάς οι εισηγμένες εταιρίες φαίνεται να ανοίγουν τα συρτάρια τους για ένα μη αναμενόμενο δώρο προς τους μετόχους τους.

  Συγκεκριμένα μετά την όχι και τόσο αναμενόμενη αύξηση του τακτικού μερίσματος από την Jumbo κατά 9 λεπτά (0,36 έναντι 0,27 αρχικά) η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε 38 λεπτά έκτακτο μέρισμα τα οποία θα κόψει στις 5 Δεκεμβρίου, η Quest συμμετοχών 34 λεπτά, η Paperpack 5 λεπτά, η Alpha Trust Asset Management η οποία μετά το reverse split στα 4 θα δώσει 64 λεπτά στους μετόχους και τέλος η Motor oil με προμέρισμα χρήσης 0,20 ευρώ..

  ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Επιφυλακτικά, βλέπει την Τραπεζική “δυναμική” των τελευταίων ημερών το τμήμα ανάλυσης της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ (στη καθημερινή στήλη για το ΧΑ του Θαν. Σταυρ. στο euro2day.gr).

  Σύμφωνα με την Κύκλος “διαστάσεις ‘bull market’ τείνει να λάβει η ανοδική κίνηση που ξεκίνησε σαν μία συνηθισμένη διόρθωση στην πτώση.

  Οι αγοραστές δείχνουν να αγνοούν τις συνεχείς δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προεξοφλώντας ότι θα ήταν καταλυτική η παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου στις διαπραγματεύσεις με τους Δανειστές μας, αναφορικά με το χρέος.

  Πολύ φοβούμαστε ότι μάλλον θα διαψευστούν για ακόμα μία φορά. Όχι επειδή η Αμερικανική Κυβέρνηση δεν θέλει, ή δεν μπορεί να επιβάλει την άποψή της, αλλά επειδή δεν πρόκειται ν’ ασκήσει τόση πίεση ώστε να θέσει σε κίνδυνο την σχέση της με την Γερμανία, καθώς σε αυτήν διακυβεύονται τεράστια γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα”.

  ……………………………

  ΕΛΛΑΚΤΩΡ: ‘Αδειασμα ή μοίρασμα χαρτιών; 

  Ελάχιστοι κατάλαβαν την χθεσινή κίνηση του τίτλου, που ξεκίνησε με “φουριόζο” αγοραστή και πολύ γρήγορα βρέθηκε στο υψηλό ημέρας των 1,26 ευρώ (+4,13%)…

  ΟΜΩΣ εξ ίσου γρήγορα οι πρωινοί αγοραστές έχασαν δυναμική, ο τίτλος έφθασε να υποχωρεί μέχρι τα 1,19 ευρώ (-1,65%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στα 1,20 ευρώ, αμετάβλητος.

  Εντυπωσιακός ο ημερήσιος όγκος που έφθασε τα 1,24 εκατ. τμχ, χωρίς την βοήθεια “πακέτων”.

  Υπενθυμίζεται ότι παραμένει ισχυρή η ζώνη αντίστασης των 1,25 – 1,30 ευρώ, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην χθεσινή “ανιχνευτική πτήση”.

  ……………………………….

  ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΘΑΥΜΑ – ΔΕΗ

  ΤΡΕΙΣ σερί εμφανίσεις με την τιμή της μετοχής από τα 3,00 ευρώ και πάνω, (+3,31% χθες στα 3,1200) είχε να “δει” πολλούς μήνες (από τον… Ιούνιο). Αν συνεχιστεί την ανηφόρα τότε η επόμενη αντίσταση στα 3,36 και η αμέσως μετά στα 3,90 ευρώ…

  ………………………

  ΧΑΡΑΚΙΕΣ (Ηλ.ΖΑΧ):

  Ο Γενικός Δείκτης μέσα στην πολύ δύσκολη ζώνη των 610 – 614 μονάδων και αν δώσει ανοδική διαφυγή μπορεί να ελπίζει σε κίνηση προς τις 630 μονάδες. Διόρθωση, σε ακρότητα, μέχρι τις 592 μονάδες, δεν χαλάει το ανοδικό momentum.

  25ΑΡΗΣ: Ανοδική διάσπαση των 1635 μονάδων και κλείσιμο πολύ κοντά στην αποφασιστική αντίσταση των 1647 μονάδων. Θυμίζουμε ότι έχουμε “χάσμα” από το “Brexit” στο 1605 – 1705, ενώ στόχος και αντίσταση στο γράφημα είναι το 1647. Σε περίπτωση διόρθωσης, πρώτη στήριξη στις 1635 μονάδες και σημαντική στις 1614.

  ΔΤΡ: Δίνοντας “ρεσιτάλ υπεραπόδοσης” άφησε πίσω του και την αντίσταση των 731 – 750 μονάδων, που ήταν και το ” make or break”, μπαίνοντας σε υπεραγορασμένη περιοχή. Αν επιμείνει ανοδικά, χωρίς ενδιάμεση διόρθωση, η επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στις 820 μονάδες. Το 680 έχει γίνει στήριξη ενώ το “Stop” είναι στις 647 μονάδες.

  …………………………

  ΣΧΟΛΙΟ για την WALL STREET:

  Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς η άνοδος του δολαρίου σε υψηλό δεκατριών ετών οδήγησε τους επενδυτές σε ρευστοποίηση των κερδών τους γεγονός που άσκησε πίεση στα ταμπλό.

  Υπενθυμίζεται πως η επικεφαλής της Fed κ. Yellen κατά την προχθεσινή της κατάθεσή της στο Κογκρέσο υποστήριξε πως μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο εξακολουθεί να είναι πιθανή παρά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα.

  Ωστόσο, η ενίσχυση του δολαρίου αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την πορεία των εξαγωγών καθώς τα προϊόντα γίνονται ακριβότερα και λιγότερο ανταγωνιστικά.

  …………………………….

  ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ – Γιάννενα

  Image result for γιαννενα

  Image result for γιαννενα

  Image result for γιαννενα

  Image result for γιαννενα

* ,