Λεωφ. Αθηνών 110: Εν αφθονία μεν, εν συντομία δε…

XA – ΣΧΟΛΙΟ: Πέρα από τις εξελίξεις στην Αμερική στην εγχώρια Αγορά η μεγάλη εξέλιξη είναι η αποκλιμάκωση της απόδοσης του δεκαετούς ομολόγου το οποίο την εβδομάδα που πέρασε έφθασε να φλερτάρει με νέα χαμηλότερα επίπεδα έτους ακόμα και κάτω από το ψυχολογικό όριο του 7%.
  • Υπάρχουν λόγοι που πλέον αυτή η τάση να μην περιορίζεται σε μια βραχυπρόθεσμη κίνηση και να συνδέεται με την επιδίωξη της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης μέσα στο Δεκέμβριο, την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού και την καλύτερη εικόνα του προβλεπόμενου ΑΕΠ του β’ εξαμήνου.
  • Οι αναθεωρήσεις από ξένους οίκους τείνουν να επιβεβαιώνουν τα νούμερα και παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν προγραμματισμένες ανακοινώσεις αναθεωρήσεων των πιστοληπτικών αξιολογήσεων της χώρας κάποια «καλά λόγια» μπορεί να βγουν μέσα στο Δεκέμβριο προοιωνίζοντας τι θα περιέχει η επόμενη επίσημη αναφορά στην Ελλάδα.
  • Σε ότι αφορά τις μετοχές η μείωση του ασφάλιστρου κινδύνου της χώρας σημαίνει υψηλότερες αποτιμήσεις. Τα χαρτιά που ευνοούνται σε πρώτο χρόνο είναι όσα έχουν υψηλές ταμειακές ροές, ισχυρό ταμείο και έκθεση σε ελληνικό ρίσκο ήτοι: ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, JUMBO, OTE, Motor oil και φυσικά όλες οι ελληνικές τράπεζες.

ΟΠΑΠ: Τα σημεία αναφοράς για την Αγορά θα είναι δύο:

  • Αφενός στο που θα σταθεροποιηθεί η μέση ημερήσια δαπάνη (net drop) ανά μηχάνημα και πόσο το νέο παιχνίδι θα «κανιβαλήσει» άλλα παιχνίδια που έχουν συνεχείς ωριαίες κληρώσεις  (Κίνο, Video betting) καθώς απευθύνεται σε παίκτες που επισκέπτονται τακτικά τα πρακτορεία αναλώνοντας σημαντικό χρόνο.
  • Οι μέσες εκτιμήσεις της αγοράς βλέπουν καθαρή είσπραξη ανά μηχάνημα από 65 -75 ευρώ την ημέρα ενώ για το Κίνο η μείωση στο παιχνίδι υπολογίζεται μεταξύ 5% και 10%.
  • Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι στην Ιταλία όταν είχαν πρωτοξεκινήσει τα «φρουτάκια» η μέση ημερήσια καθαρή είσπραξη είχε εκτοξευθεί στα 170 ευρώ ημερησίως προκαλώντας την αλλαγή των φορολογικών συντελεστών για να επανέλθει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα στα επίπεδα των 100 ευρώ ανά ημέρα.
  • Εκτιμάται ότι το μέγεθος της Αγοράς στην Ελλάδα στα παράνομα «φρουτάκια» είναι κοντά στο 1 δις ευρώ σε επίπεδο μικτού κέρδους γεγονός που δημιουργεί ένα ισχυρό κίνητρο και για το Δημόσιο ώστε να μεγιστοποιήσει τα έσοδα του «κυνηγώντας» τις παράνομες αίθουσες (Σχόλιο από τον Μάνο Χατζ.).

ΓΔ: Η διάσπαση του εκθετικού ΚΜΟ 200 ημερών στις 591,7 μονάδες, είναι ένα ακόμη σημάδι για ανοδική κίνηση, αλλά επιβάλλεται στις επόμενες συνεδριάσεις να κρατηθεί ο Γενικός Δείκτης πάνω από αυτόν.

ΜΟΗ: Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, ο τίτλος με την υπέρβαση των 11,20 ευρώ, “ανοίγει δρόμο” για σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, με τις επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στα 11,70 και 12,17 ευρώ. Η πρώτη, σημαντική στήριξη στα 11,08 ευρώ, για την μετοχή που κινείται προς νέα υψηλά 52 εβδομάδων (11,50 στις 20.11.2015).

ΘΕΟΔ.ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ (Liberal.gr): Σε τεχνικό επίπεδο, για πρώτη φορά σε διάστημα πέντε μηνών περίπου ο γενικός δείκτης ολοκλήρωσε πάνω από τις 600 μονάδες

  • Παραμένοντας για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 608 μονάδες.
  • Για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ο όγκος διαμορφώθηκε πάνω από το μέσο όρο των τριάντα ημερών, αποδεικνύοντας την δυναμική των τελευταίων ημερών, με τον γενικό δείκτη να προσεγγίζει πλέον το επίπεδο της υπεραγορασμένης ζώνης.
  • ………..

Κατάφεραν να ενισχύσουν τα κέρδη τους στο δεύτερο μισό τα Ελληνικά Χρηματιστήρια, ολοκληρώνοντας στα υψηλά ημέρας, με τη μετοχή να παραμένει για ακόμη μία συνεδρίαση πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με την αντίσταση στα €4,6012. Η μετοχή πραγματοποίησε κέρδη 0,66% κι έκλεισε στα €4,55.

Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση με σημαντικό όγκο, πραγματοποίησε η Motor Oil, με τη μετοχή να διατηρείται κοντά στο επίπεδο της υπεραγορασμένης ζώνης, με την αντίσταση στα €11,4884. Η μετοχή ενισχύθηκε 2,34% κι έκλεισε στα €11,36.

Κατάφεραν να διαγράψουν στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης, τις απώλειες τους τα Ελληνικά Πετρέλαια, με τη μετοχή να διατηρεί την ανοδικής τάση με το «χρυσό» σταυρό να παραμένει, με την αντίσταση στα €4,6609. Η μετοχή σημείωσε κέρδη 0,47% κι έκλεισε στα €4,32.

Περιορισμένα κέρδη στη σημερινή συνεδρία για την LAMDA Development, με τη μετοχή να διατηρείται κάτω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, παραμένοντας κοντά στο επίπεδο της υπερπουλημένης ζώνης, με τη στήριξη στα €4,4954. Η μετοχή κατέγραψε κέρδη 0,22% κι έκλεισε  στα €4,65.

Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει σε θετικό έδαφος, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλε η Grivalia Properties, με τη μετοχή να διατηρεί για ακόμη μία συνεδρίαση το σήμα αγοράς, παραμένοντας πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με τη στήριξη στα €7,0764. Η μετοχή υποχώρησε 0,14% κι έκλεισε στα €7,27.

———————————–

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: ‘Εκλεισαν σε νέα υψηλά 9ετίας ακριβώς στα 2,00 ευρώ, ενώ σήμερα πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης ανακοινώνουν τα δικά τους αποτελέσματα. Αποτιμώνται σε 90,2 εκατ. ευρώ. ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ- 6ΜΗΝΟ:

Πλαστικά Θράκης: Εικόνα αποτελεσμάτων και οι εξ αυτών προκύπτοντες δείκτες-κλειδιά

* ,