Λεωφόρος Αθηνών 110: Παραλειπόμενα, που δεν… παραλείπονται

 

 Eurobank: Καθαρά κέρδη 37 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο – Με καθαρά κέρδη 37 εκατ. ευρώ έκλεισε το α’ τρίμηνο για την Eurobank, εκ των οποίων τα 29 εκατ. ευρώ προέρχονται από τις διεθνείς δραστηριότητες.Τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων αυξήθηκαν κατά 9,6% σε ετήσια βάση. Τα νέα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος για 2ο συνεχόμενο τρίμηνο (-€72εκ.), ενώ καταγράφηκε μείωση των NPEs κατά €290εκ. σε σχέση με το τέλος 2016

Παράλληλα, καταγράφεται μείωση καταθέσεων κατά 372 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2017, ωστόσο η τρέχουσα χρηματοδότηση από τον ELA ανέρχεται στα 11,6 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 0,8 δισ. ευρώ από τα υψηλά του 2017. Ο Δείκτης κεφαλαίων κοινών μετοχών CET1 διαμορφώνεται στο 17,3%.

………………….

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

Η λέξη “αφορολόγητο”, Κυριάκο και Αλέκσι, δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε κανένα πολιτικό λεξικό, σε καμμιά πολιτική ομιλία. Απλούστατα διότι αφορολόγητο δεν υπάρχει! Ό,τι και να αγοράσεις το κράτος σε φορολογεί με τον ΦΠΑ. Αφορολόγητο μπορεί να είναι μόνο το ποσό που ΔΕΝ ξόδεψες.

Ακόμα και με μαύρα να πληρωθείς, πηγαίνοντας στο super market, φορολογείσαι με 24%. Αν, όπως προτείνει η “Δημιουργία, ξανά!” ΟΛΑ τα έξοδα που κάνεις, είτε ως φυσικό είτε ως νομικό πρόσωπο, αναγνωρίζονται από την εφορία και εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, απλώς φορολογείσαι μια φορά και όχι δύο όπως γίνεται σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

Έτσι, αφορολόγητο, με την έννοια του μη φορολογημένου με άμεσο φόρο, είναι ΟΛΟ το ποσό που ξόδεψες, ΟΛΑ όσα βγήκαν από την τσέπη σου. Αν όμως εκπίπτει ΚΑΘΕ έξοδο, και αν η φορολογία είναι σταθερή στο 12% (και ο ΦΠΑ στο 15%) έχεις κίνητρο να ζητάς αποδείξεις από τους πάντες, και εκείνοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να σου τις δώσουν.

Άρα η φοροδιαφυγή εκμηδενίζεται, το χρήμα κυκλοφορεί με ταχύτητα, η αγορά ανασαίνει, η παραγωγική μηχανή παίρνει μπρος, το ΑΕΠ μεγαλώνει αλλά και τα συνολικά φορολογικά έσοδα του κράτους αυξάνονται! Win-win-win!

Μέχρι να το καταλάβετε αυτό, θα κάνετε κοκκορομαχίες κρατιστών πάνω από το πτώμα του φορολογούμενου.

…………………..

 @IBGreece 52 λεπτάΠριν από 52 λεπτά: Υψηλότερη τιμή-στόχο στα 6,5000 από 5,6000 ευρώ για τον τίτλο του Φουρλή σε έκθεσή της με σύσταση “ΑΓΟΡΑ”. Η αύξηση στην τιμή-στόχο σχετίζεται με τη μείωση του ρίσκου χώρας.
  • ΚΑΙ προβλέπει ότι θα εμφανίσει ζημίες ύψους 2,6 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, από ζημίες 3,2 εκατ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
  • Τα έσοδα στα 89,4 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 2,8% σε ετήσια βάση, ενώ τα EBITDA θα ανέλθουν στα 3,1 εκατ. ευρώ, οριακά βελτιωμένα σε ετήσια βάση. Ο Φουρλής ανακοινώνει αποτελέσματα στις 23 Μαΐου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

ΕΧΑΕ – ΙBG: (επανάληψη)

……………………

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ: Σε επίπεδο εβδομάδας ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,63%, ο FTSE 25 υποχώρησε κατά 0,82%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδισε 0,06%.