Τρίτοι ακριβότεροι στην Ευρώπη οι χώροι στάθμευσης της Αθήνας!!

Η τρίτη ακριβότερη πρωτεύουσα στην Ευρώπη είναι η Αθήνα σε ό,τι αφορά τις χρεώσεις για στάθμευση, παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματα έχουν συρρικνωθεί σημαντικά και η χρήση του αυτοκινήτου έχει περιορισθεί. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία υπηρεσιών μετακίνησης Ubeeqo και δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Σύμφωνα με την έρευνα, η στάθμευση σε ιδιωτικά πάρκινγκ στην Αθήνα κοστίζει κατά μέσον όρο 5,70 ευρώ/ώρα. Τις ακριβότερες υπηρεσίες πάρκινγκ έχει το Λονδίνο, όπου μία ώρα στάθμευσης χρεώνεται κατά μέσον όρο 10,40 ευρώ και ακολουθεί η Στοκχόλμη με χρέωση της στάθμευσης 7,80 ευρώ/ώρα.

Στο, κατά τα άλλα, ακριβό Παρίσι το πάρκινγκ κοστίζει 4,30 ευρώ/ώρα, ενώ στο γνωστό για τους πλούσιους κατοίκους αλλά και τουρίστες Μονακό το κόστος είναι μόλις 2 ευρώ ανά ώρα.

Αρκετά φθηνότερες από την Αθήνα είναι επίσης οι μεγάλες πόλεις της Ελβετίας. Μία ώρα πάρκινγκ στη Ζυρίχη κοστίζει 2,90 ευρώ, ενώ στη Γενεύη είναι ακόμη φθηνότερο, μόλις 2,10 ευρώ.

Το Βουκουρέστι στη Ρουμανία και η Σόφια στη Βουλγαρία είναι οι δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με το φθηνότερο πάρκινγκ, καθώς οι μέσες χρεώσεις ανά ώρα είναι 0,60 και 0,80 ευρώ.