Λαβρόφ: Απειλείται η ασφάλεια μας από τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε σήμερα ότι η εθνική ασφάλεια της Ρωσίας απειλείται από τα επιθετικά μέτρα των ΗΠΑ.

“Έχουμε γίνει μάρτυρες μιας θεμελιώδους μεταβολής των περιστάσεων, όταν πρόκειται για την επιθετική Ρωσοφοβία που τώρα είναι στο επίκεντρο της πολιτικής των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας”, τόνισε ο Λαβρόφ.

“Δεν είναι απλά μια ρητορική Ρωσοφοβία, αλλά επιθετικά βήματα που πράγματι βλάπτουν τα εθνικά μας συμφέροντα και θέτουν μια απειλή για την ασφάλειά μας”, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel One, ο Λαβρόφ επισήμανε ότι η Μόσχα συνήθιζε επί μακρόν να επιδεικνύει στρατηγική υπομονή όσον αφορά τις ενέργειες της Ουάσινγκτον, αλλά οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας έχουν αλλάξει δραματικά.

“Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι ένα γεγονός”, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σχολιάζοντας τις σοβαρές αλλαγές στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

“Ειλικρινά, βλέπουμε αυτό το οποίο στις ΗΠΑ ονομάζεται “στρατηγική υπομονή” για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ως μονομερή επιδείνωση των σχέσεων από πλευράς των ΗΠΑ, η οποία άρχισε πολύ πριν από την ουκρανική κρίση”