ΛΑΕ: Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπατά για μια ακόμη φορά και με το ΕΚΑΣ

«Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπατά για μια ακόμη φορά και με το ΕΚΑΣ! Σαδιστικά επικοινωνιακά τρικ σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Ενότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τον τίτλο του «Βαρόνου Μινχάουζεν» διεκδικεί επάξια εδώ και καιρό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Για μια ακόμη φορά και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τις τεράστιες αδικίες που προκαλούνται σε βάρος των οικονομικά ασθενέστερων συνταξιούχων μέσα από τη σταδιακή, πλην όμως οριστική, κατάργηση του ΕΚΑΣ, οι πρόσφατες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα και των αρμόδιων υπουργών του αποδεικνύονται «φούσκες».

Η δέσμη των, δήθεν, αντισταθμιστικών μέτρων υπέρ των δικαιούχων οι οποίοι έχασαν το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αντί να ισχύσει από αυτό το μήνα, όπως ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί στα τέλη Ιουλίου, παίρνει αναβολή με άγνωστο χρονικό ορίζοντα. Για παράδειγμα, η διατήρηση ισόποσης παροχής ΕΚΑΣ σε έναν από τους δύο συζύγους (σε αυτόν με το μικρότερο εισόδημα) θα εξακολουθήσει να αποτελεί «όνειρο θερινής νυκτός»…και μετά το πέρας του καλοκαιριού.

Φυσικά, οι τεράστιες καθημερινές ανάγκες των χαμηλοσυνταξιούχων δεν παίρνουν αναβολή. Όσοι από αυτούς πίστεψαν στις δηλώσεις Τσίπρα, ότι θα έπαιρναν δηλαδή κάτι από όσα έχασαν πίσω, θα διαπιστώσουν ότι η υπόσχεση δεν θα υλοποιηθεί ούτε αυτό το μήνα, ούτε το Σεπτέμβριο, με το «βλέπουμε από Οκτώβριο και μετά» των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών να μοιάζει με ένα ακόμη, σαδιστικό σε βάρος της κοινωνίας, επικοινωνιακό τρικ.