«ΛΑΒΡΟΣ» Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σφαιρόπουλος: «Κάποιοι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία»

 

Το… χρέος του απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου έκανε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, με το Γιάννη Σφαιρόπουλο να μένει προβληματισμένος από την εικόνα των παικτών του. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν μακριά από τον καλό εαυτό τους και… ίδρωσαν για να κάμψουν την αντίσταση των νησιωτών, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, με τον προπονητή τους να αναφέρει σχετικά στη συνέντευξη Τύπου.

«Είναι μια καλή νίκη. Κάθε νίκη είναι σημαντική. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την εμφάνιση. Δεχόμασταν πολύ εύκολους πόντους και αγχωθήκαμε και στην επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε η άμυνά μας. Δεχθήκαμε συνολικά 21 πόντους κι έστω και δύσκολα νικήσαμε. Κρατάμε τη νίκη. Κάναμε ουσιαστικά το χρέος μας, αλλά πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Εάν δεν προετοιμαζόμαστε σωστά θα έχουμε προβλήματα. Μίλησα στους παίκτες και τους είπα πως κάποιοι πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία. Συγχαρητήρια στον Κολοσσό Ρόδου για την εμφάνιση και στους διαιτητές που κατάφεραν να κερδίσουν ένα ολόκληρο γήπεδο». Είπε ακόμα…

Για την έλλειψη ρυθμού, από τους παίκτες του: «Όταν δεν είσαι έτοιμος να παίξεις είναι λογικό όταν δυσκολεύει το παιχνίδι να είναι πιο δύσκολο για να βρεις ρυθμό. Το καλό είναι πως στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε η άμυνα. Από την άμυνα κερδίσαμε το παιχνίδι».

Για την πνευματική ετοιμότητά τους: «Δεν με ανησυχεί. Το είχα πει και τις άλλες χρονιές. Το λέω πιο έντονα φέτος. Εάν δεν είσαι έτοιμος να παίξεις δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις σε μαραθώνιο. Φταίμε εμείς. Ζητάω από τους παίκτες να τα δίνουν όλα, πάντα. Κατανοώ πως μπορεί να είναι άστοχοι, αλλά πνευματικά πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι. Το λέω πιο συχνά φέτος, γιατί τα παιχνίδια είναι περισσότερα. Θέλω να κοπούν όλα αυτά και όλοι να είναι έτοιμοι να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Η ομάδα έχει δεκαπέντε παίκτες και πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή».

Για τους παίκτες που πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία: «Μην ανησυχείτε, αυτοί ξέρουν ποιοι είναι».

[ Online ]