Κ. Μητσοτάκης: Το σχέδιό μας είναι απολύτως εφαρμόσιμο – Είμαστε αξιόπιστοι

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής: Λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες, λειτουργικότερο κράτος.

Όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, με απόλυτη ακρίβεια προσδιόρισα τα ισοδύναμα μέτρα επομένως το σχέδιο που παρουσίασα είναι απολύτως εφαρμόσιμο. Περαιτέρω μείωση φορολογικών συντελεστών μπορεί να υπάρχει μόνον εαν επαναδιαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας το στόχο για πλεονάσματα. Μπορούμε να το κάνουμε γιατί είμαστε αξιόπιστοι.Έχουμε τη δυνατότητα να πείσουμε για την ανάγκη μείωσης των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Εκλογές

Ζητούμε εκλογές επιτακτικά γιατί η σημερινή κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: όχι μόνο γιατί δεν μπορεί να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης αλλά γιατί υπονομεύει συστηματικά τους θεσμούς. έχω στείλει από τις 14 Ιουνίου επιστολή στον κ. Βούτση ότι η Βουλή λειτουργεί στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας. Το κόστος των εκλογών θα είναι πολύ μικρό μπροστά στη ζημιά που κάνει η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Αξιολόγηση

Ερωτηθείς γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η αξιολόγηση ο Κ. Μητσοτάκης απηύθυνε προειδοποίηση τον κ. Τσίπρα λέγοντας: δεν έχει το περιθώριο η χώρα να μπει ξανά σε αέναη διαπραγμάτευση. Οφείλει να ολοκληρώσει άμεσα τη διαπραγμάτευση, να εκταμιευτεί η δόση. Η αγορά δεν μπορεί να περιμένει άλλο τους πειραματισμούς του κ. Τσίπρα.

Παράλληλα τόνισε: Δεν βιάζομαι εγώ, η κοινωνία βιάζεται. το 85% της κοινωνίας έχει αρνητική ανοχή για τον κ. Τσίπρα. Εγω θα ζητήσω ισχυρή πολιτική εντολή για μεταρρυθμίσεις. Θα επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, Και αυτοδύναμη όμως να είναι η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Τηλεοπτικές άδειες

​Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Μητσοστάκης είπε ότι έχει απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών. Η Ν.Δ έχει απο τη πρώτη στιγμή εγείρει ενστάσεις για τη συνταγματικότητα του διαγωνισμού. Εγώ δεν πρόκειται να κάνω το ίδιο σφάλμα με τον κ. Τσίπρα ότι αυτά δε γίνονται, να εκπέσει ο νόμος.

Παράλληλα, τόνισε ότι εγείρονται πολύ σημαντικά ερωτήματα για τον έλεγχο των πόθεν έσχες των προσωρινών υπερθεματιστών. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αν δεν έχει κάποιος χρήματα θα πάει η άδεια στον επόμενο. Αλήθεια; δεν έγινε έλεγχος; Εμείς θα καταργήσουμε τον Νόμο Παππά, θα επιστρέψουμε την αρμοδιότητα στο ΕΣΡ και επί δικών μας ημερών δεν πρόκειται να υπάρξει περιορισμός στον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Το ολιγοπώλιο έχει μέσα του τον σπόρο της διαπλοκής.

Υπόθεση Γεωργίου 

Ερωτηθείς για την υπόθεση του κ. Γεωργίου και την ΕΛΣΤΑΤ ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως είναι στη Δικαιοσύνη και πρόσθεσε: έχουμε μιλήσει για τις ευθύνες όλων των παρατάξεων για την έλευση της κρίσης. Το 2009 ο Κ. Καραμανλής ζήτησε συνεννόηση για να πάρει η κυβέρνηση δύσκολα μέτρα. Η παρότρυνση έπεσε στο κενό και ο Γ. Παπανδρέου εξελέγη με το “λεφτά υπάρχουν”. Επτά μήνες μετά βρεθήκαμε στο πρώτο πρόγραμμα. Δε θέλω μια Ελλάδα απέραντο δικαστήριο για το χθες. Θέλω μια Ελλάδα απέραντο εργοτάξιο για το αύριο. Ο διχαστικός λόγος ταλαιπώρησε την ελληνική κοινωνία, πρέπει ενωμένοι να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο.

 • Δεν μπαίνω στο άγονο παιχνίδι του Τσίπρα να δηλητηριάσω την πολιτική ζωή
 • Να αφήσουμε πίσω το διχαστικό λόγο, να κάνουμε ένα γενναίο άλμα στο μέλλον και ενωμένοι να ξεφύγουμε από το φαύλο κύκλο
 • Δεν θέλω μια Ελλάδα που θα είναι ένα απέραντο δικαστήριο για το χθες
 • Δεν θέλω μια Ελλάδα που θα είναι ένα απέραντο δικαστήριο για το χθες
 • Αν αναλάβουμε δεν θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των καναλιών
 • Εγείρονται πολύ σοβαρά ζητήματα σχετικά με το πόθεν έσχες των προσωρινών υπερθεματιστών
 • Πρόσφατες νομολογίες του ΣτΕ εκφράζουν τη θέση της αντισταγματικότητας του νόμου Παππά
 • Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει ήδη απαξιωθεί στη συνείδηση των Ελλήνων
 • Και αυτοδύναμη να είναι η ΝΔ στις επόμενες εκλογές θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συνεργασία
 • Ζητούμε εκλογές επιτακτικά γιατί η σημερινή κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο
 • Από τα 2,8 δισ. που περιμένουμε, τα 1,7 δισ. θα πάνε σε ληξιπρόθεσμες οφειλές